Trojanův festival odstartuje již tuto neděli

Slavonice, ilustrační foto

Slavonice, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Multikulturní festival Slavonice fest, za kterým stojí producent a režisér Ondřej Trojan, se uskuteční od 27. do 31. července. Celkem nabídne přes 70 filmových produkcí, 21 kapel a pět tanečních večerů. Filmové projekce budou v historickém centru města, koncerty pohostí na velké scéně a v hudební Stodole pohraniční obec Maříž.

„Festival je tak nabitý, že vyjmenovat to nej je opravdu těžké. V programu máme jak filmy pro každého, tak filmové úlety, komedie a dramata, novinky i archivní poklady,“ uvedl Trojan, který je zakladatelem Slavonice Festu. Osobně určitě vyrazí na hit letošního festivalu Sundance i Karlových Varů Nick Cave: 20 tisíc let na zemi, Krobotův režijní filmový debut Díra u Hanušovic, kompletní sérii HBO Temný případ a také na dokument se záznamem legendárného koncertu Led Zeppelin z roku 1973 The Song Remains the Same.

Každý den festival nabídne pět koncertů. Hostovat zde budou mimo jiné Jasná páka, G-Point Hunters, Garage & Tony Ducháček, Please The Trees, Koller, Vladimír Merta nebo třeba Prago Union. Za hudební dramaturgií festivalu stojí kromě Trojana i zpěvačka Lenka Nová.