Twitter zkouší novou funkci. Umožní umlčet dotěrné uživatele

Twitter (ilustrační foto)

Twitter (ilustrační foto) Zdroj: CC BY-SA 2.0: trekkdyandy via Flickr

Sociální síť Twitter dá svým uživatelům do ruky novou "zbraň" proti příliš aktivním uživatelům. Na rozdíl od funkce "blokovat" se ale v tomto případě s příspěvky horlivých přispěvovatelů nemusí rozloučit navždy. Své rozhodnutí budou totiž moci kdykoli vzít zpět.

Nová funkce se muže hodit, pokud mají vaše kontakty ve zvyku „živě“ sledovat nějakou pro vás nezajímavou událost a průběžně o ní informovat. Twitter tak nabízí funkci, která už delší dobu slaví úspěch u aplikací od externích poskytovatelů jako je služba Tweetdeck. Tu Twitter koupil v roce 2011.

Stejně jako v minulosti Twitter novou funkci nabídl jen omezené skupině uživatelů tweetovacích aplikací pro mobilní operační systémy iOS a Android, píše server The Verge. Ten ji popisuje „neviditelné ignorování“.

Twitter zatím neuvedl, kdy funkci nabídne ostatním uživatelům. „Možná se vám zobrazí funkce, které vaší přátelé neuvidí, nebo naopak. To vše kvůli tomu, aby byl Twitter co nejlepší. Oceňujeme vaši pomoc,“ uvedla k probíhajícímu testování firma na svém blogu.

Tato a další funkce, které Twitter testuje, mu mají pomoci zrychlit růst poštu uživatelů a přimět je, by sociální síť užívali častěji. Zatímco počet návštěv Twitteru během prvních tří měsíců letošního roku stoupl o 15 procent, růst počtu uživatelů nadále zpomaluje - během prvního čtvrtletí stoupl jen o 3,8 procenta.