Týdeník mezi listy vlepil reklamu – funkční 3G telefon

Pamatujete si na interaktivní novinky z Minority Report? Měly klasický rozměr, místo statických obrázků jste ale viděli video a místo textu hypertext. Tehdy to bylo sci-fi, dnes bychom ale konstatovali, že to byl „jen“ nějaký příští zcela ohebný elektronický papír s konektivitou.

Podobná čtečka, která vypadá jako skutečné novinky, ale zatím neexistuje, a tak tištěná média hledají to dostupné, čím by mohly oslnit. Podobně na to šel i americký týdeník Entertainment Weekly, jehož poslední číslo bylo o něco tlustší než dříve – tedy alespoň jeho tisícovka speciálních kusů.

Nejednalo se ovšem o vložené optické médium, ale o speciální stránku s LCD displejem, na kterém se promítaly televizní ukázky a zprávičky z Twitteru. Jeden z výtisků získal i magazín Mashable a provedl podrobnou pitvu.

Pitva vlepené reklamy, ze které se vyklubal telefon

Leckdo by čekal, že uvnitř najde nějaké speciální embedovaný řešení, nakonec se ale ukázalo, že je mezi listy vlepený jednoduchý čínský telefon s Androidem a klávesnicí, který konstrukčně připomíná BlackBerry – pochopitelně bez plastového krytu.

O výdrž se postarala rozměrná baterie a o konektivitu zcela běžná SIM karta od operátora.

Zdroj: Živě.cz