United Islands 2014. Praha jako jeden hudební ostrov

Festival United Islands

Festival United Islands Zdroj: United Islands

Zpátky na ostrovy se po loňských povodních, které vyhnaly tradiční pražský festival United Islands na břevnovskou Ladronku, vrací populární pražský rockový festival na vltavských ostrovech, v parcích a klubech.

Tento týden, od čtvrtka do neděle 19. - 21. června, uvede na 8 scénách a v 12 pražských klubech přes 150 koncertů kapel, které do Prahy dorazí z 23 různých zemí. Vyjma hlavních scén v Kinského zahradě a oficiální afterparty s DJ Shadowem, na které je třeba mít vstupenku, zůstávají koncerty i letos přístupné zdarma.

Koho organizátoři kolem Davida Gaydečky doporučují, jsou britská zpěvačka Ella Eyre, která by se měla stát objevem letošní sezóny, electro-tango projekt Bajofondo z Argentiny, kytarový objev Childhood, nebo blues-beatbox duo Heymoonshaker. Vystoupí také české objevy Voila!, Nylon Jail a oblíbený Ohm Square.

Festival ale nežije jen koncerty - pro děti a dospělé je připraven i další program – workshop žonglování, taneční škola, street art dílna, hrnčířský kruh, piano na ulici, pouliční umění a - aby si mladí rodiče mohli vše užít - taky hlídání dětí.

Okolí festivalu na malostranské straně Vltavy se změní v pěší zónu, která propojí scény na ostrovech i Petříně s hlavními scénami v Kinského zahradě. Diváci budou moct přijet i tramvají na speciálně zřízenou zastávku s názvem „Festivalová“. Otevření a hudební křest Kinského zahrady se uskuteční v pátek 20. června od 14:30 s hudbou Republic of Two. V sobotu dopoledne se na Kampě odehraje happening - velký letní ostrovní brunch.

A vůbec, zde je 25 a půl důvodu, proč jít na Spojené ostrovy.

Festival United IslandsFestival United Islands | United Islands