United Islands of Prague nabídne hudebníky ze dvou desítek zemí

United Islands of Prague

United Islands of Prague Zdroj: Profimedia.cz

Festival United Islands of Prague, který se na sedmi scénách uskuteční od 18. do 20. června v Praze, nabídne hudební formace ze dvou desítek zemí včetně tuzemských kapel. Mezi nejzajímavější zahraniční jména patří britský multiinstrumentalista East India Youth, nizozemská psychadelicko-rocková kapela Birth of Joy a hudební formace Alo Wala s chicagskou rapperkou Shivani Ahluwaliaovou.

Na festivalových scénách a v klubech 12. ročníku festivalu zazní přes 150 koncertů mnoha žánrů. Po loňské premiéře bude hlavní scéna opět v Kinského zahradě. Vstup na všechny koncerty je zdarma.

Z tuzemských hudebníků vystoupí funkoví Monkey Business, elektroswingoví Mydy Rabycad, rapoví PSH Live Band, Lenka Dusilová a Baromantika nebo alternativní kapela Zrní, která vystoupí se smyčcovým kvartetem a dechovou sekcí. Dále zahraje hudební duo DVA, formace Monikino Kino, Mucha, Lanugo nebo Kapitán Demo.

„Slovenskou scénu reprezentují kapely vydavatelství Slnko records v čele s majiteli labelu kapelou Longital, která pokřtí na festivalu svoje nové album za účasti Milana Caise z Tata Bojs,“ uvedla dramaturgyně Barbora Šubrtová.

Lenka DusilováLenka Dusilová | Profimedia.cz

Hudba na letošních 'ostrovech' bude znít na sedmi open air scénách a v desítkách hudebních klubů. Na Střeleckém ostrově budou stát dvě pódia, kde si publikum bude moci vybrat mezi jazzem a mladou alternativní hudební scénou.

Na Kampě se usídlí world music, který bude znít z jeviště ČT art World stage, a nové hudební objevy, které se objeví na scéně Radio 1 stage. Na Dětském ostrově si na své přijdou příznivci taneční hudby a hiphopu. Doprovodná akce na Janáčkově nábřeží promění prostor podél Vltavy na tržiště, jehož součástí bude scéna Open Mike. Zde vystoupí v sobotu přes dvacet performerů.

Areál festivalu prakticky začíná od Mostu Legíí přes ostrovy, Janáčkovo nábřeží, Petřínskou ulici až k areálu Kinského zahrady.

„Napsal nám jeden fanoušek, že už dvanáct let žije se ženou a vychovává děti a že první rande měli na United Islands,“ řekl spolutvůrce festivalu David Gaydečka.

www.unitedislands.cz.