UPC od ledna zdraží služby až o čtyři procenta

Největší poskytovatel kabelové televize v Česku, společnost UPC, promítne rozšíření služeb od ledna do cen pro zákazníky. Mimo jiné zaokrouhlí ceny služeb na celé koruny. Maximální zvýšení tak bude činit 4,2 procenta a bude se týkat většiny z 1,18 milionu zákazníků.

„Úprava cen je nezbytný krok k tomu, abychom mohli i nadále zvyšovat kvalitu námi poskytovaných služeb,“ uvedl na dotaz deníku E15 generální ředitel UPC Česká republika Frans-Willem de Kloet.

Firma letos například spustila internetovou videotéku HBO GO a od listopadu pak televizi pro mobilní zařízení s až 63 kanály Horizon Go. „V roce 2015 plánujeme růst investic ještě zrychlit a uvést na trh platformu Horizon, která se stane novou generací sledování televizního obsahu,“ podotkl.

Česká republika se tak stane teprve pátou zemí v Evropě, kde bude tato služba s vysokou úrovní interaktivity představena. „Dále budeme investovat do modernizace optické sítě a výměny starších modemů a set-top-boxů za nové,“ dodal.

UPC tak zřejmě zároveň hodlá vylepšit své hospodaření, které skončilo prohloubením ztráty z předloňských dvou milionů na loňských 84 milionů korun. Firmě také loni klesly tržby o tři procenta na 4,28 miliardy korun. Snížil se i počet zákazníků, a to zhruba o dvě procenta na 1,19 milionu. Ke konci září pak počet zákazníků klesl o další procento na 1,18 milionu.