Upoutá supersport z Čech pozornost v Goodwoodu?

Supersport Innotech Aspiron

Supersport Innotech Aspiron Zdroj: AutoRevue.cz

Supersport Innotech Aspiron
Supersport Innotech Aspiron
Supersport Innotech Aspiron
4
Fotogalerie
Na letošním ročníku Festivalu rychlosti v Goodwoodu oslaví svoji premiéru také sériové provedení speciálu Innotech Aspiron.

Pokud patříte k pamětníkům, nebo alespoň znalcům novodobé české automobilové výroby, jistě vám nebude jméno Innotech zcela neznámé. V katalozích z počátku devadesátých let se firma Innotech běžně prezentovala jako výrobce supersportovních automobilů Mysterro s americkými osmiválci Chevrolet. Společnost působí i dnes, ovšem během let se její práce zaměřila především na modifikace automobilů Corvette.

Upravená Corvette C6 Innotech se představila také českému publiku, a sice na brněnském Autosalonu v roce 2009. Rudě lakované kupé s motorem opatřeným kompresorem Procharger a výkonem „až 1 000 koní“ tehdy stálo na stánku firmy Construct a prezentovalo hlavně svá originální kola HRE vyrobená v kombinaci hliníku a uhlíkových kompozitů.

Na nadcházejícím Festivalu rychlosti v Goodwoodu, který startuje již za několik dní, firma Innotech představí svůj model Aspiron. Jeho první nákresy jsme měli k dispozici již před třemi lety, ale vývoj byl nyní údajně dokončen a posunut až do úrovně spuštění omezené sériové výroby.

Pro vydovádění na okruhu

Model Innotech Aspiron je dvoumístným sportovním vozem vycházejícím z tradice závodních automobilů a určeným především těm, kteří rádi využívají volných jízd na závodních okruzích. Na první pohled si všimneme karoserie s ostrým „nosem“, jen decentně krytých předních kol, výrazného přítlačného křídla na zádi a bohatě žebrovaného krytu motoru.

Ten je uložen před zadní nápravou a jde (jak jinak) o osmiválec GM LS9 s objemem 6,2 l a výkonem 506 koní (372 kW) v základním a 810 koní (596 kW) v posíleném provedení. Innotech ale slibuje také dále posílenou verzi, jež při spalování etanolu vykáže až 1 013 koní (745 kW). Převodovka je výhradně manuální šestistupňová a točivý moment motoru přenáší na zadní kola skrze diferenciál s omezenou svorností.

Ceny modelu Innotech Aspiron mají startovat na částce 115 000 Eur.

AutoRevue.cz