V Británii budou policii pomáhat drony

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk

Britská policie si pořídila první drony, které jí mají pomáhat s hledáním pohřešovaných osob a fotografováním míst činu. Stroje budou následujících šest měsíců testovat v hrabstvích Devon a Cornwall na jihozápadě na Velké Británie.

Podle policejního inspektora Andyho Hamiltona by mohly být drony pro policii ekonomicky vysoce efektivním nástrojem. „Použitím dronů se snadněji a rychleji dostaneme do těžce přístupného terénu,“ uvedl na webu ITV.com.

Policie v tamních městech Exeter a Plymouth už drony použila koncem listopadu během fotbalového utkání. Drony monitorovaly případy, kdy by mohlo docházet k potyčkám. Britská policie použila drony na fotbale vůbec poprvé v historii, tvrdí Western Morning News.

Tamní policie kvůli dronům zřídila speciální účet na Twitteru, kde informuje, jaké mají drony úkoly.

Lidé volají častěji na policii kvůli dronům
Lidé v Anglii si stále častěji stěžují na drony. Často mají strach o ztrátu soukromí. Jak uvedl web Sky News, policie evidují růst počtu hlášení za poslední tři roky o více než 2000 procent. Jestli za roku 2013 policisté evidují 19 procent hlášení, v letošním roce jich bylo nejméně 461. Zasahovat však musela policie jen v polovině případů.