V Havířově mají nové hřiště pro golf bez holí a míčků

Disc golf se hraje v mnoha zemích světa. (Foto: Profimedia)

Disc golf se hraje v mnoha zemích světa. (Foto: Profimedia) Zdroj: Profimedia

Na ploše tří hektarů se v pátek v Havířově na Karvinsku otevřelo první discgolfové hřiště v Moravskoslezském kraji. Nový sportovní areál je v lesoparku Stromovka nedaleko centra města.

Hráči v místě najdou celkem devět discgolfových košů vzdálených od 35 do 90 metrů, každý z nich by měli zasáhnout maximálně třetím hodem.

„Vzrostlé stromy ve Stromovce nabízí ideální přírodní překážky, které samotnou hru zatraktivní. Přilehlé travnaté plochy podél lesoparku mohou hráčům posloužit k procvičování čistých hodů bez přítomnosti přírodních překážek,“ řekla mluvčí magistrátu Eva Wojnarová.

Discgolfové hřiště bude provozovat Správa sportovních a rekreačních zařízení. Disky pro hráče budou k dispozici v Městské sportovní hale. K dispozici je zatím 130 disků s logem Havířova. Vybudování hřiště stálo 330 tisíc korun. Discgolfové hřiště se na jaře otevře i v Karviné, a to v lesoparku Dubina v městské části Mizerov.

Tomuhle se říká discgolfové mistrovství. Ne každý hod samozřejmě vyjde jako „hole in one“, ale takto provedená technika předpokládá velkou vytrénovanost, „vyházenost“ a cit pro hod a let disku

První oficiální Mistrovství republiky v discgolfu se konalo v České republice v polovině září roku 2010 ve sportovním areálu ve Vesci u Liberce a aktuálně lze v České republice najít již více než desítku míst, kde si lze tuto hru zahrát.

K této hře nepotřebujete míček ani hůl, za to se neobejdete bez frisbee. Golfové jamky na hřišti nahrazují koše s řetězy a místo míčku a holí mají hráči různé typy létajících disků s rozdílnými letovými vlastnostmi.

Discgolf vznikl v šedesátých letech v USA a získává stále více příznivců. Hraje se ve více než čtyřiceti zemích světa a narozdíl od klasického golfu k jeho provozování nepotřebujete ani drahé náčiní, ani nemusíte být členem golfového klubu a platit poplatky za vstup na hřiště.