V Holosu rostou šampionky

Mladé tanečnice z Holos centra jsou nejlepší na Moravě a čeká je mistrovství České republiky.

Většině z nich ještě není ani deset let, přesto si za své pohybové nadání odnášejí významná ocenění. Deset tanečnic z opavského Holosu se nedávno vrátilo z mistrovských závodů v Přerově jako šampionky Moravy. „Naše tanečnice se účastnily stylových formací pompom a belly dance s choreografiemi, které pro ně připravily lektorky Simona Baránková a Michaela Ťažká. V obou těchto kategoriích byly podle porotců nejlepší, a zajistily si tak postup na mistrovství České republiky, upřesňuje předseda sdružení Holos Martin Hrabánek. Taneční škola pod záštitou Holosu může stavět na úspěšné tradici. „Samostatně škola funguje už deset let. Za tu dobu se naši tanečníci stali několikrát mistry ČR a dokonce byli čtvrtí na mistrovství světa,“ dodává Hrabánek.
Taneční škola vyslala mladé naděje do boje s početnou konkurencí. „Přijelo kolem patnácti set tanečníků. Nejvíc obsazena byla extraliga mini kids street show a extraliga mini kids show dance. Stylově na tom byl nejlíp hip hop a také street dance choreografie, kde se přihlásilo více než deset formací, přičemž na mistrovství České republiky postoupí vždy jen pět z každé kategorie,“ vysvětluje za pořadatele David Nováček. Tanečnice z Opavy se ale nenechaly zaskočit. „V družstvu jsou holky od šesti do deseti let. Situaci zvládly výborně a patří jim i jejich lektorkám uznání,“ říká Hrabánek. Kategorie, ve kterých se opavským tanečnicím tak dařilo, za sebou nemají ještě žádnou historii. Točily se streetové a performingové sestavy. Diváci tedy kromě oblíbeného hip hopu, viděli i disco, modern, jazz nebo show dance. Pompom dance nebo belly dance jsou úplně nové discipliny,“ pokračuje Nováček.
Holos a jeho želízka čeká velká výzva v podobě bojů o mistra České republiky o víkendu 12.–13. června. „Těžko říct, kolik spolků se na závody sjede. Šance je ale vždycky a já budu našim držet palce,“ uzavírá Hrabánek.