V Karviné vládne spokojenost

Karvinský trenér Leoš Kalvoda lituje ztracených bodů ze hřišť soupeřů.

Fotbalisté Karviné nezískali v podzimní části sezony tolik bodů, kolik se na začátku druhé ligy čekalo. Přesto je kouč Leoš Kalvoda spokojen.

Podzimní část druhé fotbalové ligy je u konce. Jaká byla? Vládne spokojenost, i když jsme mohli získat více bodů. V podzimní sezoně jsme neuhráli ani jednu remízu, kdyby se podařily tři, čtyři, hlavně na hřištích soupeřů, na což jsme měli, to umístění v tabulce by vypadalo jinak.

Jak bude vypadat zimní příprava? Příprava bude trvat dva měsíce. Samozřejmě se zaměříme na kondici a herní stránku. Jinak to bude taková všehochuť. Pestrost je důležitá, jinak to hráče nebaví.

V Ondrášovka cupu vás vyřadila až Slavia Praha. Jak z vašeho pohledu utkání vypadala? V celém poháru jsme podali kvalitní výkon. Podařilo se nám vyřadit ligové Brno. Na utkání se Slavií se hráči i celá Karviná těšila. V domácím utkání jsme zaslouženě vyhráli. Škoda jen, že jsme vstřelili pouze jednu branku. Měli jsme spoustu šancí. Kdyby se nám podařila vstřelit ještě jedna branka, Slavia by v odvetě musela vstřelit góly tři, a to si troufám říci, že by měla obrovsky těžké. V odvetě jsme na to bohužel doplatili. Brzy bylo srovnáno, i když první branka padla z jasného ofsajdu, na to se ale nechceme vymlouvat.

Dojde ke změně v hráčském kádru? Změny se dají určitě očekávat, vše je v jednání. Záleží samozřejmě na jednání mezi kluby a hráči. K nějaké obměně určitě dojde.

Vy osobně jste v Karviné spokojen? Jak se vám tady líbí? Jsem spokojený. Karviná je fotbalové město, lidé i vedení fotbalem žijí. Mám zde perfektní podmínky a zázemí. Na domácí zápasy chodí spousta diváků, nejvíce z druholigových týmů.

Na které angažmá vzpomínáte nejraději? Jsem Olomoučák, dlouhá léta jsem zde hrál, pak trénoval. S Olomoucí jsme za Spartou a Slavií skončili v lize třetí. Pak jsem odešel do Žiliny, kde jsem okusil, jak chutná mistrovský titul. Velice rád také vzpomínám na angažmá v HFK Olomouc, kde jsem strávil čtyři roky.