V Kořenově začne fungovat jeden z největších tuzemských snowparků

V lyžařském areálu Kořenov-Rejdice na pomezí Jizerských hor a Krkonoš se dokončuje výstavba jednoho z největších snowparků v zemi. Už o nadcházejícím víkendu bude připraven pro lyžaře.

Snowpark v Rejdicích s pěti různými stupni obtížnosti je hotový ze zhruba 80 procent. „Čekali jsme na mrazivé počasí, protože příroda nám nepomáhá. Takže se vše technicky zasněžuje,“ uvedl provozovatel areálu Martin Martínek.

Oproti loňské sezoně snowpark doznal mírných změn v designu překážek i bezpečnosti. „Jsou tam nové překážky, nové typy skoků,“ uvedl provozovatel. Snowpark je podle něj určený jak pro začátečníky, tak i profesionální jezdce. „Na některých platformách se skáče až 25 metrů,“ poznamenal Martínek.

I letos snowpark v Rejdicích postavil a designoval Jan Zajíc z Jablonce nad Nisou. „Je špičkou ve snowboardingu,“ připomněl Martínek. Přes dvacet překážek je přehledně rozděleno podle náročnosti, dají zde vyzkoušet raily, boxy, wallride a skoky všech obtížností.

V Rejdicích i dalších areálech Libereckého kraje jsou podmínky k lyžování velmi dobré. Nejvíce sněhu mají v Rokytnici nad Jizerou, na sjezdovkách tam je až 90 centimetrů sněhu.