V květnu v Praze vystoupí Mark Knopfler se svou kapelou

Mark Knopfler

Mark Knopfler Zdroj: profimedia.cz

Slavný britský kytarista Mark Knopfler vystoupí na jaře příštího roku v pražské O2 areně. Se svou kapelou zde během svého evropského turné představí písně z nového alba Privateering, oznámil Petr Novák z pořádající agentury Live Nation. V pořadí osmá sólová deska někdejšího frontmana slavných Dire Straits vychází dnes.

„Privateering je Markovo osmé sólové studiové album, obsahuje dvacet skladeb a je to vůbec první dvojalbum v jeho pětatřicetileté kariéře,“ uvedl Novák. Knopfler v Praze vystoupí 7. května, bude to jeho pátý pražský koncert. Ten předchozí se odehrál ve stejné hale před dvěma lety.

Muzikant se na turné těší. „Je to jako být kapitánem malé bojové lodi a já si celý ten život v týmu na turné opravdu užívám ,“ konstatoval Knopfler, který se těší, až publiku představí své novinky.

„Čím jsem starší, tím víc chci psát,“ uvedl Knopfler. „Celý proces si užívám víc než kdy jindy, psaní, nahrávání i živé hraní. Baví mě všechno,“ dodal.

Knopfler, který bývá označován za jednoho z nejlepších kytaristů všech dob, již prodal přes 120 milionů alb - natočil je jak sólově, tak i s někdejší kapelou Dire Straits, od jejíhož posledního koncertu letos uplynulo 20 let. Několikanásobný držitel ceny Grammy v kategoriích zpěvák a skladatel se proslavil hity jako Money For Nothing, Sultans Of Swing nebo Walk Of Life.