V Las vegas můžete koupit parfém vyrobený k památce Michaela Jacksona

Michael Jackson

Michael Jackson

Otec zesnulého popového zpěváka Michaela Jacksona ve čtvrtek oznámil, že parfémy, které se vyrábějí na památku jeho syna, se začnou prodávat 21. ledna v Las Vegas. Původně měly být na trhu loni na jaře, ale prodej se zpozdil kvůli právnímu sporu.

Otec Joe Jackson poprvé parfémy Jackson's Tribute a Jackson's Legend představil v květnu na filmovém festivalu v Cannes. Zahájení prodeje ale zpozdila žaloba, již podala společnost, která vlastní práva na prodej výrobků nesoucích zpěvákovo jméno. Usilovala o zakázání prodeje a požadovala odškodnění.

Joe Jackson se k výrobě parfémů spojil s Francouzem Julianem Rouasem, který ve čtvrtek řekl, že parfémy neponesou jméno Michael. „Nepoužijeme jméno Michael, nepoužijeme jeho portrét,“ řekl agentuře Reuters.

Rodina prý si přeje parfém prodávat nikoli v zavedených obchodech, ale raději nenápadněji, v amerických nákupních střediscích. Tím prvním bude lasvegaské nákupní centrum, v němž bude zřízen prodejní stánek.

V Cannes byly parfémy popsány jako výrobek inspirovaný zpěvákovým příběhem. Podle čtvrtečního oznámení půjde o „vzdání úcty největší hvězdě, která poctila svět“. Cena lahvičky bude 59 dolarů (1191 korun).

Jackson zemřel v roce 2009 na předávkování anestetikem propofol, které používal jako uspávací prostředek. Jeho lékař Conrad Murray byl kvůli tomu loni odsouzen ke čtyřem letům vězení za neúmyslné zabití.