V londýnském baru mají na WC herní konzoli ovládanou močením

Britové mají "herní konzoli" pisoár + monitor, kterou mohou ovládat močením

Britové mají "herní konzoli" pisoár + monitor, kterou mohou ovládat močením

Když jdete v nějakém tuzemském baru na toaletu, je to většinou poměrně krátká událost. Pokud však pojedete do Londýna a navštívíte tamní bary, může se vám stát, že se na toaletě zdržíte o něco déle. Na pánských záchodech v baru Exhibit totiž instalovali na stěnu pánské toalety videoterminál se hrami, který je ovládán senzory v mušli. Jednoduše řečeno tak močením do pisoáru můžete ovládat hry s názvem Chytrák či Sjezdovka běžící na LCD monitoru před vašima očima.

High-tech pisoáry vyvinula britská firma Captive Media. Skládají se ze samotné mušle a nad ní instalovaného 12ti palcového LCD monitoru, na kterých běží reklamy. Jakmile se ale člověk k mušli přiblíží, senzory pohyb zachytí a spustí hru. „Sofistikované algoritmy pak močícímu člověku umožní, aby směrem toku moči ovládal hru. Lyžař bude zatáčet vlevo či vpravo – podle směru, který si vyberete.

Tyto záchodky jsou nápadem Gordona MacSweena, který pro londýnský časopis Time Out poznamenal, že lidé mají tendenci více pít, aby mohli tuto „hračku“ zkoušet častěji. „Došlo také k úbytku nepořádku. Lidé nemají potřebu tropit na toaletě hlouposti a močit kam se jim zachce,“ dodal. Podle MacSweena také hosté pomocí ovládání své potřeby závodí o nejvyšší skóre.

Promo společnosti Captive Media

Lidská soutěživost a hravost nezná mezí, je tak klidně možné, že se odteď budou Britové v barech těšit více na toalety než na samotné pití.