V Olomouci vzniká kongresové centrum za více než půl miliardy korun

Demolicí rozsáhlého komerčního objektu byla v Olomouci zahájena příprava území pro budování moderního kongresového centra s názvem CPI City Center, jehož součástí bude i zrekonstruovaný hotel Sigma. Polyfunkční komplex s hotelem má v prostorách před olomouckým vlakovým nádražím stát během následujících dvou let. Developerská skupina CPI do projektu hodlá investovat přes půl miliardy.

Hotel bude začleněn do sítě mezinárodní značky Clarion, která má přísná kritéria pro hotelové standardy. Podle manažera rekonstrukcí výrazně vzroste celkový komfort a kvalita služeb. Kongresové centrum se šesti salónky a hlavním sálem pojme až 1400 lidí. Kongresoví hosté, ubytovaní i veřejnost budou moct nechat auta v dvoupatrovém podzemním parkovišti i na venkovních parkovacích stáních. Po rekonstrukci bude v hotelu přes 120 pokojů a restaurace s kapacitou přes 400 hostů.

Samotná výstavba komplexu začne koncem tohoto roku, s dokončením kanceláří počítá skupina v první polovině roku 2013. Hotel by se měl návštěvníkům otevřít v druhé polovině uvedeného roku. První projekt tohoto druhu otevřela CPI Group letos na jaře v Ústí nad Labem. Olomoucké centrum je tak druhým v pořadí z připravované celorepublikové sítě. Skupina CPI Group se zaměřuje na development a investice do rezidenčních projektů, pronájem komerčních objektů, budování a pronájem hypermarketů a hotelů. Připravuje také průmyslové zóny a logistické parky. Skupina se na českém a slovenském realitním trhu pohybuje od roku 1991.