V Ostravě se zastřelila policistka

Policiisté v Ostravě nyní vyšetřují sebevraždu své dvaadvacetileté kolegyně. Zastřelila se dnes v noci v Mariánských Horách (aktualizováno).

Mrtvou ženu našel poblíž nádraží v Ostravě-Mariánských Horách na opuštěném místě náhodný chodec. Ten také zavolal policii. „Bylo to kolem půl sedmé ráno, viděl jsem muže, který přivolal policiii. Za chvíli tu bylo plno policejních aut a kriminalistů,“ popsal řidič autobusu, které mají poblíž místa sebevraždy točnu. Policisté zjistili, že žena pracovala jako policistka na městském ředitelství v Ostravě.

Její sebevražda pravděpodobně nemá nic společného s jejím zaměstnáním. „K události došlo mimo službu, v době jejího osobního volna, zatím nic nenasvědčuje tomu, že by případ souvisel s prací,“ potvrdil Miroslav Pech, mluvčí krajského ředitelství policie. Motiv sebevraždy zatím policisté neznají.
„Tato tragická událost zasáhla nás všechny, nejvíce pak její nejbližší kolegy – policisty, kteří byli s mladou ženou v každodenním pracovním kontaktu,“ dodal Pech s tím, že rodina i blízcí kolegové policistky jsou teď ve spojení s psychologem z policejního posttraumatického týmu.
Mladá žena pracovala u policie dva a půl roku, sloužila u běžné hlídkové služby.
V krátkém období jde již o druhou sebevraždu policistky v zemi. Devětadvacetiletá policistka se před dvěma týdny zastřelila přímo v budově Městského ředitelství v Praze.