V Pařížské vás uchvátí ručičky Patek Philippe

Hodinky Patek Philippe

Hodinky Patek Philippe Zdroj: Patek Philippe

Sbírku více než 120 mechanických hodinek ze slavné ženevské manufaktury Patek Philippe vystavuje až do soboty 19. října hodinářství Carollinum v Pařížské ulici v Praze.

Společnost Patek Philippe je v Ženevě poslední nezávislou rodinnou hodinářskou manufakturou a tvůrčí volnosti tak využívá k vývoji jen takových časomír, které patří k absolutní hodinářské špičce.

Antoine Norbert de PatekAntoine Norbert de Patek | Patek PhilippeAntoine Norbert de Patek

Jean Adrien PhilippeJean Adrien Philippe | Patek PhilippeJean Adrien Philippe

Na pražské výstavě jsou zastoupeny všechny linie kolekce Patek Philippe a nechybí ani nejnovější modely představené na letošním veletrhu vysokého hodinářství v Basileji. „V tak velkém rozsahu u nás švýcarské vysoké hodinářství dosud nikdy nebylo k vidění a myslím, že takovou přehlídku fascinujících ukázek mistrovského hodinářského umění ocení nejen zarytí hodinářští nadšenci, ale i širší veřejnost,“ říká Tomáš Janeba, ředitel společnosti Carollinum, jejíž hodinářství v Pařížské ulici 11 tuto expozici hostí.

Historická hodinářská manufaktura Patek PhilippeHistorická hodinářská manufaktura Patek Philippe | Patek PhilippeHistorická manufaktura Patek Philippe

„Výlučnost hodinek Patek Philippe spočívá mimo jiné v tom, že si všechny komponenty vyrábí manufaktura sama a díky tomu má kvalitu pevně ve svých rukách,“ dodává Janeba.

Sídlo firmy Patek PhilippeSídlo firmy Patek Philippe | Patek PhilippeSoučasné sídlo firmy

O kolekci Patek Philippe

Sbírka Patek Philippe je rozdělena do osmi produktových řad:

Calatrava – od roku 1932 je páteří kolekce a ikonou značky Patek Philippe modelová řada Calatrava důmyslná svou jednoduchostí. Hodinky Calatrava si vystačí se třemi ručkami a jsou ztělesněním elegance a dokonalosti, na nichž čas nic nezmění.

Hodinky Men CalatravaHodinky Men Calatrava | Patek PhilippeHodinky Calatrava

Golden Ellipse – splynutím starobylého a moderního je modelová řada Golden Ellipse, uvedená v roce 1968. Vyvážené proporce elipsovitého pouzdra jsou založeny na principu zlatého řezu a díky jednoduchosti a harmonii se tato řada stala jednou z vlajkových lodí a nezaměnitelných ikon značky.

Hodinky Golden EllipseHodinky Golden Ellipse | Patek PhilippeGolden Ellipse

Nautilus – podobně nezaměnitelná je v roce 1976 uvedená sportovní linie Nautilus. Autorem tohoto nesmrtelného designu s pouzdrem ve tvaru lodního okénka je hodinářský mistr a designový guru Gerald Genta.

Hodinky Men NautilusHodinky Men Nautilus | Patek PhilippeAutorem designu hodinek Nautilus je Gerald Genta

Aquanaut – zaoblený osmiúhelník modelové řady Aquanaut uvedené v roce 1997, jejich šroubovací korunka a kaučukový tah utvářejí elegantní časomíru pro aktivní život.

Hodinky Men AquanautHodinky Men Aquanaut | Patek PhilippeHodinky Aquanaut se v nabídce Patek Philippe objevily v roce 1997

Gondolo – produktová linie uvedená v roce 1993 je moderní interpretací stylu Art Deco. Název kolekce byl odvozen od „Chronometro Gondolo“, hodinek vyráběných v letech 1902 až 1930 pro renomovanou brazilskou společnost Gondolo & Labouriau.

Hodinky Men GondoloHodinky Men Gondolo | Patek PhilippeHodinky Gondolo interpertují styl Art Deco

Twenty~4® – linie uvedená v roce 1999 je dámskou interpretací hodinek Gondolo. Dokonalé řemeslné zpracování je zvýrazněné jasem diamantů na pouzdru či náramku; korunka hodinek je pak osazena onyxem či diamantem. Široká paleta hodinek zahrnuje provedení v oceli, z růžového nebo bílého ryzího zlata až k exkluzivním šperkovým modelům, jež doplňují také prsteny a náušnice.

Hodinky Twenty~4Hodinky Twenty~4 | Patek PhilippeHodinky Twenty~4

Komplikované hodinky – vrcholnou disciplínou mechanických hodinek jsou takzvané komplikace aneb všechny důmyslné a vynalézavé funkce nad rámec ukazatele času a data. Komplikované hodinky Patek Philippe se vyznačují praktickými a v každodenním životě užitečnými funkcemi, jako je ukazatel druhého časového pásma či roční kalendář.

Hodinky Ladies ComplicationsHodinky Ladies Complications | Patek PhilippeHodinky Ladies Complications

Grand Complications – objekty nadčasové hodnoty jsou modely Grand Complications, v nichž mistři hodináři zhodnocují své celoživotní zkušenosti. Tyto složité stroje jsou přímým protikladem jednoduchosti řady Calatrava, ale i zde je Patek Philippe mistrem oboru. Z dílen Patek Philippe vzešly již dvakrát nejkomplikovanější náramkové hodinky světa

Hodinky Men ComplicationsHodinky Men Complications | Patek PhilippeHodinky Men Complications