V restauraci Na Kopci vládne rodinná atmosféra

Štěpán Sedláček
Originální koncepce, vynikající jídla a bezchybná obsluha jsou přednostmi restaurace v Praze 5.

Restaurant Na Kopci, kam se testovací tým týdeníku Sedmička vypravil na žádost čtenářů, se nachází v ulici K Závěrce 20.

„Podle mých informací tam vaří zkušený šéfkuchař Titus Eliáš, kterého dobře znám. Jsem na jeho výtvory zvědavý,“ těšil se na návštěvu kulinářský expert Jakub Řičica.

Interiér podniku dotváří rodinnou atmosféru. Stěny jsou polepené tapetou s fotografiemi rodiny Eliášových.

Přehledné menu

Řičicu potěšilo jednoduché menu. Žádné zbytečné hrátky s názvy, žádná snaha zavděčit se všem.
Z přibližně pětadvaceti položek si vybral domácí ravioli plněné masem z oháňky (125 Kč), hovězí steak „Striploin“ s pepřovou omáčkou, pečenými fazolkami a mandlovými kroketami (285 Kč) a jahodové knedlíky (85 Kč).

Ravioli byly podle Řičici opravdu domácí. Uvařené aldente (lehce nedovařené), výborná omáčka. „Osobně bych ji trošičku zjemnil, ale to neznamená, že by jídlo bylo špatně udělané,“ podotkl Řičica. Hlavní chod dopadl podobně. V pokrmu byly čerstvé ingredience. Kuchař pečlivý.

„Hlavní jídlo bylo skvělé. Jak z hlediska chuťového, tak vizuálního nemůžu říct jediné špatné slovo,“ řekl Řičica.

Čekat patnáct minut na jahodové knedlíky stálo za to. „Těsto bylo velmi jemné, chuťově vynikající. Opět mohu jen chválit,“ dodal Jakub Řičica.