Válka státních zástupců

Za tím, že byl český Cattani postaven mimo službu, možná stojí osobní msta.

Jeho případy vešly do dějin české kriminalistiky. Získal přezdívku český Cattani. Což je hlavní hrdina seriálu Chobotnice – bič na italské mafiány. Stejně se proti úplatným policistům vždy stavěl plzeňský státní zástupce Libor Řeřicha. Teď může přijít o místo, pověst, i kariéru – podle kárné žaloby, kterou na něj k Nejvyššímu správnímu soudu podala jeho nadřízená, krajská státní zástupkyně v Plzni Marie Poláková, závažně chyboval.

Sedmička ale oslovila lidi, kteří mají blízko k plzeňské justici. Většina považuje Řeři- Inzerce chu za nevinného. Někteří tvrdí, že za vším je osobní msta. O co jde? Řeřicha se měl angažovat v případu bývalého šéfa karlovarské pobočky policejní inspekce Miroslava Šouleje, který je obviněný z podvodu. S Řeřichou jsou dlouholetí kamarádi. Podle Polákové měl Řeřicha obvolávat své známé kvůli služebním informacím.

„Nevěřím, že se dopustil něčeho nezákonného. Poláková ho nesnáší. To vědí v oboru všichni,“ uvedl advokát Karel Brückler, který několik let pracoval v Plzni na vojenské prokuratuře. „Žaloba je nezákonná. Budeme žalovat stát kvůli poškození dobrého jména,“ ubezpečuje Řeřichův advokát Jaroslav Brož. Řeřicha zatím mlčí. Poláková uvedla, že jsou kamarádi. Kárnou žalobu podala kvůli údajnému prohřešku.

http://www.sedmicka.cz/plzen/clanek?id=133835