VIDEO: Ford F-150 SVT Raptor aneb Jak pick-up drtil Nürburgring

Auto této kategorie byste zřejmě na Severní smyčce nečekali, ale stalo se a ostudu tam neudělalo.

Když už píšeme o legendární Severní smyčce Nürburgringu, které vloni nakonec německá vláda zajistila další život, bývá to obvykle v souvislosti s rekordy a nejrůznějšími jízdami s moderními sportovními vozy (např. vloni s Jaguary). Na Nürburgring se však sjíždějí také nadšenci a přivážejí s sebou auta nejrůznějších kategorií. A samozřejmě často stačí jen málo a nehoda je na světě, například před rokem tam docela ošklivě „zakoplo“ SUV Honda CR-V.

Připojené video vám nabídne sestřih momentů z jízdy, na kterou vyrazil Tanner Foust, americký závodník, kaskadér a host tamní edice seriálu Top Gear. Usedl za volant špičkového pick-upu Ford F-150 SVT Raptor (neplést s novinkou od Ferrari, ta na poslední chvíli změnila označení z F150 na LaFerrari). Rozhodně to není první účast Fordu F-150 na Severní smyčce, i na výše uvedeném videu s nehodou CR-V se mihne jeden modrý vůz tohoto typu, ale toto video je krátké a docela zajímavé.

Ford F-150 SVT Raptor na okruhu Nürburgring

Připomeňme, že Ford F-150 SVT Raptor se ve své dosud poslední verzi představil vloni v září, ale zachovává si zážehový osmiválec s objemem 6,2 l, výkonem 417 koní (306 kW) a točivým momentem 588 Nm v kombinaci s šestistupňovou automatickou převodovku a pohonem všech kol.

Tanner Foust předvedl svezení evidentně spíše efektní než rychlé, takže výrobci sportovních automobilů se o ztrátu svých rekordů zřejmě bát nemusí (výsledný čas ale zveřejněn nebyl). Při pozorném sledování vynikne měkké ladění podvozku, který je určen do poněkud jiných podmínek než na závodní okruh, ovšem chvílemi je vidět, jak Foust vede svůj vůz na hranici adheze.

Zdroj: AutoRevue.cz