Volkswagen Golf VII: na světě jsou první podrobné informace

Nový VW Golf

Nový VW Golf Zdroj: Autorevue.cz

Nová, v pořadí už sedmá, generace legendárního Volkswagenu Golf se určitě ukáže na autosalonu v Paříži. Světová premiéra by ovšem měla proběhnout dříve, konkrétně 4. září v Berlíně. Už teď jsou ale na světě první podrobnosti.

Jako základ pro nový Golf poslouží platforma MQB. Novinka je dlouhá 4255 mm, široká 1799 mm a vysoká 1452 mm, tedy je delší o 56 mm, na šířku přibrala 13 mm a naopak z výšky ubrali inženýři 28 mm. Rozvor povyrostl o 59 mm. Větší rozměry samozřejmě znamenají více prostoru pro pasažéry i pro zavazadla. Objem zavazadelníku je 380 l, tedy o třicet litrů větší.

Hmotnost nového Volkswagenu Golf šla dolu až o 100 kilogramů, a to jak díky použití lehkých materiálů, tak díky dalším úpravám. Například kabeláž je lehčí o tři kilogramy. Své k tomu řekne také nová (opět lehčí) jedna-čtyřka TSI, kterou jsme si už představili v kombinaci s VW Polo BlueGT.

Porovnání dispozic předešlé a nové generace VW GolfPorovnání dispozic předešlé a nové generace VW GolfPorovnání dispozic předešlé a nové generace VW Golf

Takže i Golf dostane systém vypínání dvou válců. Jak přesně bude vypadat nabídka motorizací, to zatím není úplně jisté. Kromě potvrzené jedna-čtyřky naladěné na 140 k se mluví o vrcholném GTI s motorem o výkonu 225 k. Další informace na sebe určitě nenechají dlouho čekat.