Volkswagen má ceník své vlajkové lodi. Arteon bude stát nejméně 890 900 Kč

Volkswagen Arteon

Volkswagen Arteon Zdroj: Autorevue.cz

Volkswagen Arteon
Volkswagen Arteon
Volkswagen Arteon
Volkswagen Arteon
Volkswagen Arteon
32
Fotogalerie

Základní variantu vozu bude pohánět zážehový čtyřválec 1,5 TSI s výkonem 110 kW.

Zatím pouze dvě nejvýkonnější verze - 2,0 TSI (206 kW) a 2,0 Bi-TDi (176 kW) budou k mání při zahájení prodeje nové vlajkové loni značky Volkswagen. Informovalo o tom tuzemské zastoupení největší evropské automobilky.

Známy jsou ale i ceny dalších v budoucnosti prodávaných variant. Nejnižší cenovku dostane verze 1,5 TSI (110 kW - 150 koní). Zájemci o ni budou muset zaplatit nejméně 890 900 Kč.

Česká republika je podle ředitele divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika Daniela Haranta po Německu a Švýcarsku teprve třetí zemí, kde se tento automobil začíná prodávat.

V základní výbavě modelu jsou například sedmnáctipalcová kola z lehké slitiny, asistenční systém pro jízdu ve vybraném pruhu, adaptivní tempomat, třízónová automatická klimatizace, parkovací senzory, multimediální systém s osmipalcovým dotykovým displejem a elektronická uzávěrky diferenciálu XDS.

Nyní nabízené verze Elegance a R-Line budou k mání za 1 319 900  Kč(v případě benzinové verze s pohonem všech kol a převodovkou DSG) nebo za 1 313 900 Kč (vznětové bi-turbo opět s pohonem všech kol a DSG).

Ve výbavě těchto aut jsou mimo jiné osmnáctipalcová kola z lehké slitiny, adaptivní LED přední světlomety, digitální přístrojový panel, zadní parkovací kamery, navigace, vyhřívaná přední sedadla čalouněná kůží a alcantarou a zadní světlomety s dynamickými ukazateli směru. Na přání lze získat například střešní okno, masážní sedačky nebo vyhřívaný volant.

V budoucnosti (mimo zmiňované základní verze a obou vrcholných motorizací) budou k mání ještě turbodiesel 2,0 TDI (110 kW) s šestistupňovou přímo řazenou převodovkou za 1 055 900 Kč, výkonnější verze 2,0 TDI /140 kW) a dvoulitrový zážehový turbomotor s výkonem 140 kW).

Nejpozději  - na konci října - se začnou dodávat právě základní verze, ostatní budou k mání postupně od května do července.