Vsadíte na konec světa? Kurz je nižší, než na sloučení Sparty a Slavie

Výtvarníkova představa konce světa

Výtvarníkova představa konce světa

Generace dnešních čtyřicátníků dobře pamatuje propagandistické strašení atomovou válkou. Tíseň se skrývala v obrázkách černých bomb, ale stejně tak i v bělostných křídlech holubice s ratolestí v zobáčku. Všichni tedy přáli světu mír. Doba se ale změnila a dnes si se sázkovou kanceláří Chance můžete vsadit na konec světa. Právě na atomovou válku je vypsán nejnižší kurs.

Možných příčin konce světa je více, ne všechny mají stejný kurz. Nejnižší kurz (1:250) je vypsán na vyčerpání ropných zásob a právě na atomovou válku. Vyšší kurz, a tedy nižší pravděpodobnost, vypsala kancelář Chance na útok mimozemšťanů a nařízení EU o konci světa (1:350), armagedon (1:450) a sloučení Sparty a Slávie (1:500).

Podle některých interpretací mayského kalendáře nastane 21. prosince 2012 konec světa a někteří sázkaři této teorii věří. „Do této chvíle jsme na tuto příležitost přijali několik sázek. Nejvíce lidí sází na dopad asteroidu (1:300), další vsadili na útok mimozemšťanů a podle jednoho sázkaře konec světa nastane po sloučení fotbalových týmů Sparty a Slavie,“ uvedl marketingový ředitel Chance Lukáš Chytrý.

Kanceláři tuto sázku nabídli z legrace její fanoušci na Facebooku a kancelář jejich přání vyhověla. Na Silvestra již byly sázkové příležitosti na konec světa v nabídce. Na diskuzních fórech se hned rozvinula rozsáhlá debata o tom, jakým způsobem budou výhercům vyplaceny výhry. „Po konci světa se mohou výherci stavit na pobočce a tam jim výhru vyplatíme,“ uvedl Chytrý.

Je možné, že se sázková kancelář přestěhuje na nově objevenou, údajně obyvatelnou planetu **. Cesta za výhrou by se však docela protáhla, neboť planeta je od Země vzdálená 600 světelných let.