Výbuch v obchodním domě: mrtvý a tři zranění

Krnovským obchodním domem otřásl výbuch. Při něm zemřel muž, který se pokusil přepadnout směnárnu. Několik policistů je zraněno.

Krátce před půl třetí odpoledne přepadl směnárnu v krnovském obchodním centru Prior na Zámeckém náměstí neznámý muž s trhavinou. Na místo vyrazili policisté. Během jejich zásahu však centrem Krnova otřásla exploze. Nikdo zatím neví, jestli trhavinu muž odpálil záměrně, nebo šlo o nešťastnou náhodu. Policie místo neprodyšně uzavřela, vyšetřování okolo sledují desítky zvědavců.
„Ve 14.20 bylo na linku 158 ohlášeno přepadení směnárny. Na místo vyrazila policejní hlídka, během jejího zákroku však došlo k výbuchu. Zatím nevíme, co a jak vybouchlo, vyšetřování právě probíhá,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Pech. Pravděpodobný pachatel přepadení při výbuchu zemřel, několik policistů je zraněno. Jednoho z nich musel s vážnými poraněními transportovat vrtulník do ostravské fakultní nemocnice. „Má těžce zraněné horní končetiny a tlakové poranění po výbuchu. Přijali jej na urgentním příjmu fakultní nemocnice v Porubě,“ informoval mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.
Záchranáři také převezli dva zraněné do krnovské nemocnice. „Je však možné, že zraněných bylo více, kromě našich dvou posádek zasahovaly i sanity privátních přepravců. Mohly do nemocnice převézt pacienty s lehčím zraněním,“ dodal Humpl.
Mluvčí krnovské nemocnice Eva Kijonková uvedla, že nemocnice ošetřila tři pacienty. Dva policisty a jednoho člena ochranky přepadené směnárny. „U obou policisů lékaři zatím diagnostikovali středně težká poranění. V tuto chvíli probíhají další vyšetření k vyloučení vážnějších zranění a komplikací. Třetí muž má zranění lehčího charakteru. Všichni pacienti byli na urgentní příjem krnovské nemocnice přivezeni při vědomí. V případě obou policistů nemůžeme vyloučit, že bude nutná operace,“ popsala Kijonková.
Obchodní dům policisté zavřeli, obehnali policejní páskou a případ vyšetřují. „Je to tu rozmetáno na kousky. Zatím nevíme, zda vybouchl granát nebo jiná trhavina,“ vysvětlil mluvčí Pech.