Vychloubání na Facebooku usvědčilo čtyři české výtržníky

facebook

facebook Zdroj: ctk

Čtyři mladíci z Brněnska doplatili na svou hloupost, když se na sociální síti Facebook pochlubili svým netradičním nočním výletem. Mladíci jedné červencové noci přelezli plot areálu Wellnes Kuřim. V akvaparku se vykoupali a také vloupali do stánku s občerstvením. Z něj vzali zmrzlinu a poté se pustili do zmrzlinové bitvy. Policie nyní povedený čtyřlístek stíhá.

„Partička se opravdu skvěle pobavila. Byla na sebe hrdá, když se zmínka o jejím počínání objevila na sociální síti,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek a dodal, že výtečníkům je od 16 do 24 let a jsou stíháni pro krádež.

Zmínka na Facebooku ale neunikla kriminalistům, kteří se záležitostí začali zabývat a Facebook je bezpečně přivedl až k pachatelům. Případ je jednou z kauz, která naznačuje, že policie začala monitorovat i dění na internetu a sociálních sítích.

Na Facebook 'dojeli' i jiní

Česká policie není výjimkou, ve světě již mnoho lidí doplatilo na svoje chvástání nebo závislost na Facebooku. V roce 2009 měl například v USA zloděj diamantových šperků takové nutkání podělit se o radost z lupu na Facebooku, že svůj status vložil přímo z počítače majitelky domu. K jeho smůle se ale z něj zapomněl odhlásit. Policii tak výrazně ulehčil práci.

V Británii se pro změnu na devět měsíců podíval do vězení muž, který fingoval zranění při autonehodě. Podvodník Graham Loveday tehdy vysoudil náhradu škody za psychickou újmu a poškození páteře. U soudu tvrdil, že má panickou hrůzu z cestování a je upoután na kolečkové křeslo. Jenže na svém profilu zveřejnil fotografie z dovolené v Itálii, kde vypadal 'šťastně a uvolněně'. Pojišťovna, která podvodníkovi vyplácela odškodnění tehdy nelenila a zažalovala jej.

Vězení hrozí paradoxně i vězeňskému dozorci, který se nedávno podruhé oženil. Zapomněl se ovšem se svojí první ženou rozvést. První manželka narazila na Facebooku na jeho profil, kde se objímá s novou ženou u svatebního dortu. Dozorce se poprvé oženil v roce 2001 a osm let později se od manželky odstěhoval. Později si změnil jméno, našel si novou partnerku a vzal si ji. Muž se obhajoval tím, že neměl na ukončení předchozího manželství čas.