Vyhraje ČSSD volby? Opustí někdo euro? I na to mohou Češi vsadit

sázky, sázení

sázky, sázení Zdroj: ctk

Češi mohou příští rok sázet nejen na sportovní a volební výsledky, ale také na svolání generální stávky, získání Oscara pro film Alois Nebel nebo na zbourání Labské boudy. Za nejjistější ovšem považují bookmakeři sázkové kanceláře Tipsport sázku na to, že krajské volby znovu vyhraje ČSSD. Nejvíce by asi prodělali ti, kdo by si vsadili, že příštím ruským prezidentem nebude Vladimir Putin.

Na svolání generální stávky, kterou hrozí odbory kvůli vládním reformám, vypsal Tipsport kurz 20:1. Méně pravděpodobné je podle sázkové kanceláře a kurzu 40:1 to, že bude zbourána železobetonová budova Labské boudy, o což léta usiluje správa Krkonošského národního parku. V ještě černějších barvách vidí bookmakeři možnost, že film Alois Nebel získá ocenění Akademie filmového umění a věd USA za nejlepší animovaný film - stanovili na to kurz 60:1.

Za mnohem jistější považuje Tipsport s kurzem 4:1 sázku na to, že některá ze zemí opustí společenství států, jejichž měnou je euro. Stejný kurz vypsala sázková kancelář také na to, že tenistka Petra Kvitová, letošní vítězka Wimbledonu, Turnaje mistryň, dalších čtyř turnajů a Fed Cupu, vyhraje příští rok dva nebo více grandslamových turnajů.

Překoná nová ČT sledovanost Novy? Kurz 80:1

Mnohem menší naděje vkládají bookmakeři kvůli kurzu 30:1 do možnosti, že čeští olympionici přivezou z Londýna alespoň pět zlatých medailí. Podle předpovědi amerického listu USA Today by měl český tým získat čtyři zlaté, tři stříbrné a jednu bronzovou medaili. Ještě méně věří Tipsport fotbalovému klubu Viktoria Plzeň. Stanovil kurz 50:1, že se dostane do finále Evropské ligy. Stejný kurz má i česká fotbalová reprezentace na to, že vyhraje příští rok evropský šampionát.

Naopak kurz 5:1 dává Tipsport na to, že bude překonán rekord v návštěvnosti českého internetu z loňského srpna, kdy na české weby zavítalo 5,54 milionu návštěvníků z Česka. Tehdejší rekord byl překonán už letos v říjnu, kdy na weby zavítalo 6,13 milionu uživatelů z Česka. Skeptičtí jsou bookmakeři s ohledem na kurz 80:1 k možnosti, že sledovanost veřejnoprávní České televize s novým vedením překoná sledovanost komerční televize Nova.

Nejpravděpodobnější je podle bookmakerů vítězství ČSSD v podzimních krajských volbách, na které vypsali kurz 1,5:1. „Nejméně šancí dávají s kurzem 100:1 naopak tomu, že Vladimir Putin nebude zvolen ruským prezidentem,“ uvedl mediální zástupce sázkové kanceláře.

Kurzové ohodnocení událostí, které mohou nastat v roce 2012

Podzimní krajské volby vyhraje ČSSD – 1,5:1

Petra Kvitová vyhraje 2 a více grandslamových turnajů – 4:1

Některá z členských zemí opustí eurozónu – 4:1

Bude překonán rekord v návštěvnosti českého internetu ze srpna 2010 – 5:1

V České republice bude svolána generální stávka – 20:1

Česká republika získá na LOH v Londýně alespoň 5 zlatých medailí – 30:1

Dojde ke zbourání Labské boudy – 40:1

Plzeň se dostane do finále Evropské ligy – 50:1

Česká fotbalová reprezentace vyhraje EURO 2012 – 50:1

Film Alois Nebel získá Oscara za nejlepší animovaný film – 60:1

Sledovanost České televize překročí sledovanost TV Nova – 80:1

Vladimír Putin nebude zvolen ruským prezidentem – 100:1

Zdroj: Tipsport