YIT Stavo začíná stavět třetí rezidenční projekt během jednoho roku

Nová developerská společnost na českém trhu YIT Stavo dokazuje, že své plány dostat se mezi pětici nejsilnějších tuzemských developerů rezidenčních projektů myslí vážně. Zahajuje již třetí projekt během posledního roku – bytový dům KOTI Troja. Ten vyroste ve stejnojmenné městské části a nabídne celkem 83 bytových jednotek postavených, v souladu s proveniencí mateřské skupiny YIT, v duchu vysoce kvalitních finských standardů.

KOTI Troja v Praze 8 nedaleko Trojského zámku, pražské ZOO, botanické zahrady a vinice svaté Kláry v rámci svých 83 bytových jednotek v 10 nadzemních podlažích nabídne jak byty klasické, tak i mezonetové v dispozicích 1+kk až 4+kk a velikostech od 31 do 151 metrů čtverečních. Pod architektonickým řešením je podepsán ateliér C.A.I.S. architekti. Projekt je koncipován jako nízkoenergetický s průkazem energetické náročnosti budovy B. Dokončení celého projektu je naplánováno na jaro 2013.

Stejně jako předchozí projekty společnosti YIT Stavo - KOTI Hostivař a KOTI Hájek - vychází i KOTI Troja ze zásad kvalitního finského bydlení. Samozřejmostí je šetrnost k životnímu prostředí a převaha přírodních materiálů. Charakteristické jsou prvky skandinávské architektury a designu a široké možnosti individuálního řešení jednotlivých bytů. 18 bytových jednotek bude dle finských tradic vybaveno saunou. Ke každému bytu patří sklepní kóje, k většině bytů pak balkón nebo terasa. Součástí domu je rovněž kočárkárna. Ve třech podzemních podlažích bude k dispozici 73 parkovacích stání.

Prodej bytů v KOTI Troja byl již zahájen. Stejně jako v případě stávajících projektů KOTI Hostivař a KOTI Hájek jej realizuje sama společnost YIT Stavo prostřednictvím vlastního prodejního oddělení YIT Point. V rámci programu „YIT 4U“ („YIT pro Vás“) mohou klienti získat mnoho výhod včetně služeb bytového architekta, zajištění hypotéky a komplexního pojištění, pomoci s prodejem stávající nemovitosti nebo stěhování zdarma. Takový klientský servis, poskytovaný navíc na dlouhodobém základě, je na tuzemském trhu stále ojedinělý.