Z kabiny DHL zní: Chceme medaili!

Volejbalisté DHL Ostrava vstoupili do nového ročníku extraligy. Chtějí v ní skončit rozhodně lépe než loni.

Volejbalisté Ostravy mají za sebou dva úvodní zápasy extraligy. Nejprve si poradili po boji s Brnem 3:2. V dalším utkání pak prohráli v Českých Budějovicích 0:3. „Proti Brnu to byl zahajovací zápas sezony, a jak už to bývá, i velice nervózní. Proti Budějovicím jsme dva sety hráli dobře a myslím, že kdybychom byli kompletní, mohlo to vypadat jinak. Budějovice mě tím utkáním docela zklamaly,“ řekl ostravský trenér Zdeněk Šmejkal.

Vykloubené rameno

Ostravané měli zápas v Budějovicích dobře rozehraný. Bohužel pak se zranil Přemysl Kubala a trenér Šmejkal neměl na hřišti typického blokaře. „Vykloubil jsem si rameno. Možná už ale ve čtvrtek proti Kladnu bych mohl alespoň blokovat. Na nějaký útok to nevypadá, ale na bloku chci pomoct,“ sdělil odhodlaně Kubala.
Tým má přesto velkou marodku. „Vladimír Sobotka je po operaci tříselné kýly, Jaromír Švasta má problémy se zády a Honza Václavík má ruku v sádře,“ povzdechl si Šmejkal.
Ostravský tým po odchodu Juraje Zaťka vede jako nový kapitán Marek Mikula, který dobře ví, že letos fanoušci budou čekat lepší výsledky než loni, kdy tým vypadl už ve čtvrtfinále. „Letos jednoznačně chceme medaili. Každý den na tréninku vidím velké odhodlání všech hráčů,“ sdělil Mikula. Klub i letos vstoupil do soutěže pod názvem DHL Ostrava, přestože firma DHL od sponzorování odstoupila. „V době, kdy jsme poslali přihlášku do soutěže, jsme s DHL ještě jednali a nevěděli jsme, jak všechno dopadne. Nakonec jsme se domluvili, že letos ještě jejich název poneseme, ale intenzivně jednáme s jinými sponzory. Není to ale tak, že bychom sezonu neměli pokrytou,“ řekl předseda klubu Pavel Žurek.