Začala další fáze výstavby CTParku na Černovické terase

V Brně začala další fáze výstavby průmyslové zóny CTParku Brno na Černovické terase. Celková investice by měla dosáhnout 95 milionů eur (2,3 miliardy korun). Průmyslová zóna se má během následujících pěti let rozšiřovat na dalších desítkách hektarů, kde vyrostou budovy pro firmy zabývající se hi-tech, automobilovou výrobou a elektronikou. Sdělil to Tomáš Nenutil z developerské společnosti CTP Invest, která v zóně investuje. Rozšíření průmyslové zóny má znamenat vytvoření dalších tisíců pracovních míst pro brněnský region.

Podle Nenutila nová fáze zahrnuje postupnou výstavbu dalších 11 objektů. Firma budovy navrhne, postaví, nabídne k pronájmu a pak i zajistí jejich správu. CTP si v současné době na investice vzala úvěr ve výši 50 milionů eur (1,2 miliardy korun) od Československé obchodní banky (ČSOB).

Společnost CTP podepsala s Brnem smlouvu o prodeji posledních volných pozemků o rozloze 420 tisíc metrů čtverečních na Černovické terase loni v září. Město tak získalo 654 milionů korun. „V Brně provozujeme čtyři CTParky a již pět let zde také úspěšně funguje kancelářský komplex Spielberk Office Centre. Rozšíření našich aktivit v Brně proto vítáme,“ uvedl před časem generální ředitel CTP Remon Vos. Podle společnosti by další fáze výstavby na Černovické terase měla znamenat vytvoření dalších zhruba čtyř tisíc pracovních míst.