Zažívá rok průlomů. Uspěje tenistka Benešová i v Paříži?

Iveta Benešová už letos prolomila dvě bariéry. Teď ji čeká French Open.

Rok 2011 je pro pražskou tenistku Ivetu Benešovou ve znamení historických postupů. Začalo to na lednovém Australian Open, kde se poprvé v kariéře dostala do osmifinále grandslamového turnaje.

„V dalších měsících jsem sice nedosahovala podobně skvělých výsledků, ale cítím se dobře. Porážky beru tak, že pár zápasů za sezonu prostě člověk prohraje,“ poznamenala s nadhledem v dubnu před semifinále Fed Cupu.

V Belgii pak dokázala, že klid nepředstírala.

Přestože v minulosti už dvakrát chtěla reprezentační kariéru ukončit, při semifinálové čtyřhře předvedla, že ji český tým potřebuje. Se svojí oblíbenou spoluhráčkou Barborou Záhlavovou Strýcovou vybojovala v rozhodujícím utkání bod, který Česku zajistil historicky první finále.

„Od začátku do konce hrála fantasticky. Zkazila jeden dva míče. Bylo vidět, že jsou sehraný tým,“ pochválil ji kapitán Petr Pála.

Roland Garros je výzvou

Teď má Benešová před sebou další výzvu – French Open. V pařížském areálu Rolanda Garrose došla už třikrát do osmifinále, ale jenom ve čtyřhře. Ve dvouhře skončila dvakrát o kolo dřív.

„Zásadní je los, i když dneska už se dá hrát s každou soupeřkou,“ podotýká její trenér Martin Nekola.

Další průlom by mohl přijít i ve čtyřhře. Se Záhlavovou Strýcovou byla na minulých čtyřech grandslamech v osmifinále. Dál se nikdy nedostala…

Turnaj startuje v neděli.