Ženě řekli: "Vyhrála jste!" Vetřeli se jí do domu a okradli ji

Přišli s "pohádkou" o výhře. Nabídli ženě "výhodný" prodej hrnců, nádobí a lůžkovin. A pak ji připravili o desítky tisíc korun a odjeli černou Audinou. Policie dvojici zlodějů hledá.

Stará Ves/ O několik desítek tisíc korun připravili dva neznámí muži ve Staré Vsi na Přerovsku důchodkyni. Do jejího domu se vetřeli 16. února kolem půl třetí odpoledne pod smyšlenou legendou výhry. Ženě nabídli „výhodný“ prodej sady kuchyňských hrnců, nádobí a lůžkovin.

Důchodkyně povedenou dvojici dobrovolně pustila do předsíně domu, kde jí jeden z pachatelů přesvědčil o výhodném nákupu za 2 600 korun. Po jejich odchodu žena zjistila, že jí podvodníci ukradli několik desítek tisíc korun. Pachatelé přijeli černým vozidlem Audi.

Policie po mužích pátrá. „Pokud občané mohou poskytnou jakékoliv bližší informace k uvedenému případu, pachatelům nebo autu, mohou zavolat na telefonní čísla 974 778 325 nebo 974 778 447, případně na bezplatnou telefonní linku 158 nebo osobně na kteroukoliv policejní služebnu,“ řekla policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

Jak podvodníci vypadali?

Jednalo se o dva muže tmavší pleti, silnější postavy, výšky asi 175 cm. První měl 40 až 45 let, měl šedé vlasy a tvář bez vousů. Na sobě měl tmavou péřovou bundu a tmavé kalhoty. Druhý muž byl mladšího vzhledu, vlasy na krátko střižené a měl tzv. strniště po celé tváři. Na sobě měl bílý rolák, černý kabát po kolena a tmavé kalhoty.