Zlatá lyže přinesla zklamání

Ivana Janečková

Ivana Janečková Zdroj: ctk

V Novém Městě na Moravě se po více než třech letech znovu konal závod Světového poháru v běžeckém lyžování. Čeští závodníci ale domácího prostředí nedokázali využít a Zlatá lyže pro ně skončila zklamáním.

V individuálním závodě dopadl nejlépe Lukáš Bauer, jenž doběhl na 18. místě. Limitovalo ho ale zranění paty, kvůli kterému ani nenastoupil do nedělní štafety. Ta bez Bauera doběhla na desátém místě, přestože byla po polovině závodu zásluhou Martina Jakše pátá. Ještě hůře se dařilo ženám. České kvarteto doběhlo na posledním 12. místě. V individuálním závodě pak byla nejlepší na 27. příčce Ivana Janečková.

Závod byl tak obrázkem toho, jak by mohlo v budoucnu vypadat české lyžování bez Bauera. „Podřídili jsme tomuhle závodu všechno a nedopadlo to úplně podle mých představ,“ přiznal pro ČTK trenér české reprezentace Miroslav Petrásek. „Snažíme se, aby po nás nebyla potopa, ale moc se mi to nedaří. Měli by pak nastoupit mladší, ale kromě Martina Jakše to tam vůbec nevypadá. Jirka Horčička jede na šampionát třiadvacítek jako nejlepší z nich, ale není to vůbec tak, že to je vynikající naděje,“ dodal Petrásek.