Zubři už se těšili na brusle

Nová hokejová sezona se blíží. Tým HC Zubr Přerov zahájil přípravu na ledě.

Naposledy se po ledě sklouzli na konci března. Od té doby přerovští hokejisté makali na suchu i odpočívali po minulé sezoně. Ta další se ale rychle blíží, a tak Zubři znovu zašněrovali bruslařskíé boty a vrhli se do přípravy na ledě.

„Po prvním tréninku mi to připadalo, jakoby hráči vůbec neměli pauzu,“ pochvaloval si s lehkou nadsázkou kouč Lubomír Oslizlo.

Hokejisté se na led těšili, ale někteří si naoko postěžovali. „Zdá se mi, že je ta letní přestávka čím dál kratší,“ přemítal třeba Radek Tihlář. „Ale je to jen otázka zvyku. Za týden už to bývá v pohodě,“ doplnil gólman, který si ani v letní pauze neodpustil milovaný fotbal.

Zpočátku pálí nohy

Teď se už zase musí pravidelně soukat do brankářských hokejových chráničů. „Nechal jsem si většinu vybavení z loňska, takže naštěstí nemusím rozhýbávat novou výstroj. Jen rukavice, ale s těmi to není takový problém jako třeba s betony. Ty jsou nejhorší,“ vysvětluje Tihlář.

Své postřehy přidává i Zdeněk Sedlák. „Začátek je vždycky těžký. První dny na bruslích pálí nohy, přece jen je to jiný pohyb než na suchu. Je potřeba si na to zvyknout, stejně jako na výstroj,“ říká šestatřicetiletý útočník, který přišel v půli minulé sezony Zubrům pomoct v boji o postup do první ligy.

Ten se nezdařil, ale Sedlák u týmu zůstává. „Rád bych v Přerově dokončil to, s čím jsem tady začal,“ přeje si zkušený hráč.

V docela jiné situaci je Vladimír Kočara. Po artroskopii kolena ho potrápil zánět a v létě prakticky netrénoval. „Do sezony jdu poprvé bez letní přípravy. Jsem zvědavý, co to se mnou udělá,“ říká Kočara, který koleno otestoval na soustředění s mládeží v Uherském Hradišti. „Vypadalo to dobře, ale raději bych první přípravné zápasy nehrál,“ doplňuje hráč.

Hledají obránce

Po úvodním přípravném duelu se Vsetínem vyrazí v pátek 13. srpna na Lapač k odvetě. Pak Přerovany čekají zápasy s Valašským Meziříčím, Prostějovem a Uničovem. „Kluci se teď potřebují dostat do tempa, zvyknout si na brusle a puk. Budeme zkoušet různé varianty, forma se ukáže až v mistrovských zápasech,“ míní kouč Oslizlo. Trenér se ale bude muset obejít bez obránců Tomáše Halouska a Martina Nováka. „Halouska je v Prostějově, Novák kvůli zdraví i studiu odešel do Prahy,“ objasňuje sportovní manažer Pavel Sedlák. Kvůli zaměstnání skončil i Tomáš Martinák.

Stávající defenzivu chce klub doplnit dvěma domácími juniory. „A budeme intenzivně shánět ještě jednoho zkušeného obránce,“ říká Sedlák, který by rád přivítal ještě tři čtyři nováčky do útoku.