Jana Havligerová: Jak vymýtit fingované sňatky

ministr vnitra Milan Chovanec

ministr vnitra Milan Chovanec Zdroj: Michael Tomes/E15

Ministr vnitra Milan Chovanec mluvil o nutnosti zvyšovat daně. „Dobře si pamatuji na jednání s Andrejem Babišem, kdy říkal, že peníze se najdou, uspoří. Dejme tomu, letos v srpnu dojde ke skládání účtů, zda ty miliardy mají. Pokud je mít nebudou, ve hře je návrh ČSSD na zvýšení daní firem,“ uvedl místopředseda ČSSD. Když už někdo mává muletou, měl by vědět, že korida může začít mnohem dříve než v srpnu.

Před Hradem se v pátek sešlo podle policejních odhadů šest set lidí, kteří reagovali na výzvu Islám v České republice nechceme. Místo bylo zvoleno příhodně, vzhledem k názorům hlavy státu. Úspěch to byl i politický – na jedné frontě se tu mimo jiné sešli místopředseda hnutí Úsvit Marek Černoch a místopředsedkyně ODS Jana Černochová. Slibné souznění.

Brusel vydal na padesáti stránkách návod, jak rozpoznat sňatek bez lásky. Týká se i Česka. Jakmile bude přeložen do češtiny, má jej ministerstvo vnitra podle poslankyně Heleny Langšádlové z TOP 09 rozeslat matrikám. Takže dámy, a nakonec i pánové, pozor. Indikátorů sňatku bez lásky, o němž by měl oddávající uvědomit nejlépe policii, je řada.

Třeba když jeden z páru má za sebou několik milostných románků v různých zemích. Nebo je to muž původem z Afriky či Asie, který se před stěhováním do Česka neúspěšně pokoušel přesídlit do jiné země. Teď už jen zbývá, aby matrikáři z brožury vypreparovali dotazník, který budou snoubenci povinně vyplňovat. Teprve ten se stane pevnou hrází proti fingovaným sňatkům.