Komentátor Záruba baví internet: Emoce s Finy ho vyřadily z živého vysílání!

Robert Záruba

Robert Záruba Zdroj: Michal Beránek (Sport)

Jako by byl na prvním světovém šampionátu… Komentátora Roberta Zárubu při obratu českého týmu na mistrovství světa proti Finsku (4:3 s.n.) zcela pohltily emoce. Vyrovnání ho tak vykolejilo, že se omylem vypnul z vysílání. Teď se jeho akcí baví internet.

S velkým srdcem komentuje všechny zápasy, ale ty české jsou pro komentátorskou legendu stále speciální. Každý šampionát prožívá, jako by to byl jeho premiérový.

Záruba se běžně nechává strhnout děním na ledě. Jeho hláška: „Rachna, kachna, to, to letělo.“ je nesmrtelná. Také ve Francii za mikrofonem řádí! V zápase s Finskem dostal svůj výkon na absolutní vrchol parádní obrat svěřenců Josefa Jandače mu zvýšil jeho tepovou frekvenci na trojnásobek. Jen co Gudas v čase 57:46 snížil na 2:3, chvěl se Robertovi hlas a fanouškům u televize dával asi takovou naději, jakou okouzlovali hráči na ledě. No a o 23 vteřin, kdy parádně vyrovnal Jan Kovář, vypustil svého krakena.

Po gólu Záruba řval, bušil do stolu, až jeho počítačová myš létala do vzduchu. Jenže po pár sekundách zjistil, že vypadl z živého vysílání! Zvedl se z komentátorského stanoviště, ve zmatku se snažil najít chybu, ale byl odměněn dvěma trestnými televizními minutami!

Vše o hokejovém mistrovství čtěte na iSport.cz

Do přímého přenosu se připojil za chvilku, mezitím jeho roli přebrali moderátoři ve studiu. „Především se omlouvám za výpadek. Malý otřes v hale Bercy, jehož původcem byl ovšem Jan Kovář - a já jen tupým nástrojem - vyhodil vypínač. Stačilo jen zmáčknout červené tlačítko a byli jsme zpátky, ale hledejte ho v té změti kabelů,“ vtipkoval Záruba po skvělé bitvě na sociální síti. Už asi věděl, že se jeho kousky bude bavit celý internet…

Robert Záruba hledá závadu