Číňané chtěli zachránit i hokejovou Slavii. Vlastník stadionu odmítl

Jaroslav Tvrdík

Jaroslav Tvrdík Zdroj: čtk

Evropské sídlo CEFC v budově bývalé Živnobanky
Fanoušci pražské Slavie
Hráči Slavie Praha
Podívejte se do Edenu! Na vířivky pro slávisty i do skyboxu
5
Fotogalerie

Na obzoru bylo vzkříšení hokejové Slavie. Přijde obří sponzor, přitečou peníze, zaplatí se dluhy, posílí se hráčský kádr a za rok hurá do extraligy, takový byl plán. Majitel fotbalové SK Slavie Praha, čínský investiční gigant CEFC, měl zájem o zkompletování vlastnictví dvou tradičních klubů stejné značky. Jenže z obchodu nakonec, zdá se, nebude nic.

„O záchraně HC Slavia Praha jsme již několikrát seriózně uvažovali. Klub je v současnosti ve stejné situaci jako Slavia FC před naším vstupem. Podle našeho přesvědčení i vrcholový hokej patří do sportovní rodiny značky Slavia. Bohužel se nám nepodařilo získat podporu všech zainteresovaných subjektů,“ prozradil zástupce firmy CEFC Jaroslav Tvrdík.

Více zpráv ze sportu čtěte na iSport.cz

Za vším údajně stojí spolek SK Slavia, který vlastní pozemky i hokejový stadion. „O dohodu nestáli. Za této situace musím naši angažovanost v hokejové Slavii jednoznačně vyloučit. Od jednoho z nejvyšších představitelů mi bylo vysvětleno, že značka Slavia extraligový hokej nepotřebuje,“ nechápal boss vršovického fotbalového klubu Tvrdík.

V současnosti hrozí Slavii pád i z WSM ligy. Klub totiž stále dluží v říjnu propuštěným hráčům výplaty za tento měsíc. Vedení se však hájí tím, že hokejistům nic nedluží, jelikož jim zároveň peníze strhla za znevážení dobrého jména klubu. Konkrétně za to, že nenastoupili k zápasu v Prostějově, který nakonec dopadl obří ostudou.

Článek vyšel na webu iSport.cz

Prohlédněte si útroby fotbalového stadionu, který již CEFC vlastní:

Video placeholde
Podívejte se do Edenu! Na vířivky pro slávisty i do skyboxu • FAČR