Šašek provokuje: Vy jste to zavinili!

Šašek provokuje

Šašek provokuje Zdroj: Profimedia.cz

Šaškovi je jasné, že po každé nevydařené akci je třeba najít hromosvodného jedince. Nebo ještě lépe celou skupinu nenáviděných viníků neštěstí, kterou je možné veřejně a beztrestně poplivat. V případě britského referenda ho ale přece jen zaskočilo, kolik se našlo grázlů, co vyhoštění království z unijního ráje způsobili. Šašek došel k závěru, že bude nejpřehlednější vzít je podle abecedy.

Arabové mohou po staletí za všechno evropské zlo, a pokud si to náhodou hlasující pro brexit nemyslí, tak by měli. Cameron je idiot, který nechal lidi o něčem rozhodovat, aniž si pojistil, že budou hlasovat podle jeho přání. Dělníci ve zpustlých městech se nedokážou smířit s chudobou nebo se odstěhovat do Londýna.

Evropská unie je zlá, elitářská, kašle na své občany a může za to, že se 28 států na ničem nedomluví. Farage všechny obalamutil zcela reálně znějícími sliby. Hitler zapříčinil zrod EU a chudáci Britové tak musí ustavičně řešit, jestli do ní vstupovat nebo z ní vystupovat. Johnson je cynik, co si dovolil hrát v politice falešnou hru. Královna si moc pouštěla pusu na špacír.

Londýňané mají moře peněz, ale protože jsou držgrešle, dávají vydělat chůvám, zahradníkům a instalatérům z Východu, kteří berou Britům práci. Mladí byli líní zvednout zadek a jít k urnám. Osborne je namyšlený fracek, co zbytečně dráždí nižší vrstvy. Poláci kšeftujou, kradou a mluví polsky. Senioři si dovolili dát najevo svůj názor, přestože brzy umřou. Thatcherová byla čarodějnice, která uvrhla půlku národa do bídy na deset generací dopředu. Xenofobové nemohou ve Spojeném království vystát už ani Skoty a Iry.

Šašek se přitom omlouvá všem spravedlivě rozhořčeným, pokud náhodou na některé strůjce současné tragikomedie zapomněl. Jelikož však věří, že Velká Británie je schopná se z chaosu vyhrabat, litovat ji nebude.

…někdo ty nepříjemné věci říkat musí