Zápisník Daniela Nováka: Příroda ekoteroristka

Poslední úsek dálnice D8 přes České středohoří je připraven k otevření. Dokončují se už jen poslední úpravy.

Poslední úsek dálnice D8 přes České středohoří je připraven k otevření. Dokončují se už jen poslední úpravy. Zdroj: Jana Ulrichová

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl
Cesta do Drážďan bude už brzy rychlejší.
Posledních 16 kilometrů D8 se otevírá!
Posledních 16 kilometrů D8 se otevírá!
Cesta do Drážďan bude už brzy rychlejší.
9
Fotogalerie

V čínském hračkářském průmyslu panují drsné podmínky, odhalil průzkum organizace China Labor Watch. Tak zaprvé, milí bojovníci za vyšší náklady kapitalistů, to všichni vědí i bez vašich průzkumů. A zadruhé: chcete skutečně našim dětem zkazit Vánoce? Nestačilo by to vyřídit trošku v rukavičkách? Například: „Podívej se, Pepíčku, jaké autíčko pro tebe čínské děti vyrobily?“

Okruh zájemců o Prazdroj se zužuje, napsala agentura Reuters. Ve hře jsou naštěstí stále ještě tuzemští zájemci. Tak se snad nenechají zahanbit a nebudou hledět jen na návratnost kapitálu. To naše hořké české štěstíčko by mělo zůstat doma, ne?

Opilců za kormidlem přibývá. Ovšem pozor! Není to konstatování hradní záchytné služby. Ta beztak jen řeší, kde zrovna podle protokolu sněží. Původ zprávy leží o něco níž. Po Zámeckých schodech dolů, kolem Kocoura do Kaprovky a k řece. Státní plavební správa totiž dala dýchat kormidelníkům. Tak snad to celé jede správným směrem.

Sedmnáctého prosince se má konečně otevřít poslední úsek dálnice D8. Ekoteroristická příroda tam se stavbaři pěkně zacvičila. Nyní je ale všechno připraveno, čidla každou hodinu řeší, jestli se někde něco nehýbe. Ale stejně bacha na bouchání šampaňským při stříhání pásky a hlahol zúčastněných papalášů. Pak by zas dva roky řešili, kdo svým pohnutím strhl lavinu.