Zápisník Dušana Kütnera: Den pitomosti

Tomio Okamura bude muset v případech oprávněné kritiky snést posměšné označení Pitomio, rozhodl soud.

Tomio Okamura bude muset v případech oprávněné kritiky snést posměšné označení Pitomio, rozhodl soud. Zdroj: Czech News Center

Kalousek ve Sněmovně osočil Babiše z pohrdání parlamentní demokracií
Ministr financí Andrej Babiš z ANO (vpravo na snímku z 13. prosince 2016) dluží veřejnosti i vládním partnerům odpověď na velké množství otázek, řekl 27. dubna premiér Bohuslav Sobotka (vlevo). Podezření kolem jednokorunových dluhopisů či Babišova majetku podle něj ohrožují fungování vlády a důvěryhodnost státu. Sobotka počká do konce dubna, než vyprší lhůta Sněmovny, aby Babiš vysvětlil podezření z daňových úniků. Poté rozhodne o dalším postupu v rámci vlády i koalice.
3
Fotogalerie

Jedna z pokladních obchodního řetězce Kaufland měla na ruce vytetovaný hákový kříž. Už není pokladní. Tedy rozhodně ne v Kauflandu, který ji na základě porušení etického kodexu propustil.

Ve světě existuje sarkastická Darwinova cena pro ty, kteří se ze světa sami odstranili obzvláště hloupým způsobem, jako že si třeba dělali selfie na kraji skály, ze které spadli.

Možná by měla vzniknout i nějaká podobná cena pro zaměstnance, kteří se zbaví místa podobně pitomě.


Co se týče slova pitomý, zabýval se jím dokonce i Vrchní soud. Nakonec dal za pravdu časopisu Reflex, který před lety několikrát označil nynějšího xenofobního bojovníka proti zatím nedorazivším imigrantům Tomia Okamuru jako „Pitomia“.

I soud uznal, že i když je to výraz nelichotivý, jsou některé jeho myšlenky potenciálně společensky nebezpečné a lze je považovat s jistou dávkou zkratky za „pitomosti“. Zkratka jeho strany SPD s „p“ uprostřed nyní dostává zcela jiný význam.


Včerejší ryze předvolební přestřelka mezi premiérem Sobotkou a ministrem a ne-oligarchou s indiánským jménem Ten, který nic nevlastní Babišem přinesla jedno zásadní sdělení – rozhořčení Babiše, co si to ta sněmovna vůči němu svým usnesením o tom, že by měl vyvrátit podezření z daňových úniků, dovolila.

Být sněmovnou, okamžitě opustím své pracoviště, protože až se po volbách stane Babiš premiérem, stejně ji zruší. Nebo tak něco.