Zápisník Dušana Kütnera: Není kniha jako kniha

Andrej Babiš, O čem sním

Andrej Babiš, O čem sním Zdroj: profimedia.cz

Jiří Běhounek (ČSSD)
Jiří Běhounek (ČSSD)
Michal Hašek (ČSSD)
Michal Hašek (ČSSD)
Hnutí ANO také zveřejnilo fotografii dětí, jak si listují v knížce Andreje Babiše. Popisek: "Děti se zajímají obrázky v knížce O čem sním, když náhodou spím."
6
Fotogalerie

Předvolební bible Andreje Babiše s názvem O čem sním, když náhodou spím není až tak standardní knihou, jak by se mohlo zdát. Alespoň podle Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a hnutí, který hnutí ANO za knihu udělil pokutu 31 tisíc. Části knihy totiž neobsahovaly údaje o zadavateli a zpracovateli a hnutí tak porušilo volební kampaň. Jestli Babišovo knižní opus magnus skončí jednou v Levných knihách za devět korun za výtisk, jak se to stalo spisům exprezidenta Václava Klause, bude mít hnutí co dělat, aby tržby z prodejů na pokutu vůbec stačily.

Billboardy po Praze hlásají, že knihu vydal i prezident Miloš Zeman. Samozřejmě opět jen tak a nikoli v rámci předvolebního boje. Sbírka rozhovorů je pokračováním úvodního veledíla s názvem Tato země je naše. Druhý díl nese rovněž dvojsmyslný název Dokážeme si vládnout sami. Tak jen doufejme, že tím „my“ a „naše“ nemyslí jen sebe, Mynáře a Ovčáčka, případně své proruské přátele.

Exposlanec a exhejtman Michal Hašek si ke své práci právního koncipienta přibere menší bokovku u poslance Jiřího Běhounka (za ČSSD). Bude mu radit v oblasti právních analýz a konzultací. Za tento zodpovědný job si vymínil plat tisíc korun a kartu umožňující vstup do sněmovny. Skromný to člověk, že – pouhou tisícovku. Ale nebojte, zadarmo to fakt není – ta karta má z politického hlediska mnohem vyšší, až nevyčíslitelnou hodnotu.