Zápisník Jana Pavce: Komunista v čele digitálního detoxu

Česká delegace na Krymu

Česká delegace na Krymu Zdroj: Facebook dětského tábora Artěk, repro IRozhlas

Celý svět se najednou snaží zbavit závislosti na chytrých telefonech a neustálém připojení k internetu. Průlomu v digitálnímu detoxu dosáhl český komunistický europoslanec Jaromír Kohlíček. 

Při hodnocení své nedávné kritizované cesty na Ruskem okupovaný ukrajinský poloostrov Krym si pochvaloval místní problémy s příjmem mobilního signálu: „Je to výborné místo pro rekreaci, neobtěžují vás neustále různé zprávy. Můžete si tak vychutnat krásné pobřeží, vynikající víno a pohostinnost místních lidí.” Roztěkaní mileniálové už určitě skupují letenky směr Simferopol.

Airbnb slaví deset let, ale podle posledního veřejného tlaku nemusí být vůbec jisté, že přežije teenagerský věk. České ministerstvo financí chystá velký zátah na lidi, kteří se pomocí služby živí. Cesty, jak rozbujelé podnikání regulovat, se snaží najít vlády po celém světě. Zdá se, že všechny ty výdobytky služeb sdílené ekonomiky budou vládami dříve nebo později zase zatlačeny do vyjetých státních kolejí. 

Ceremoniál návratu vojáků padlých v Afghánistánu bylo těžké sledovat bez pohnutí. V atmosféře sociálních bublin je pozitivní, že se velká většina společnosti shodla aspoň na tom základním faktu, že padlým vojákům svého státu je třeba vyjádřit úctu.