Zápisník Jana Vávry: Není cesty zpět

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: shutterstock

Bitcoin
Bitcoin
Bitcoin
Bankomat na bitcoiny
5
Fotogalerie

Zřejmě nejvýznamnější kryptoburza Binance ohlásila, že z ní hackeři ukradli 7000 bitcoinů. Škoda za necelou miliardu korun její provozovatele nepotěší. Pohrávali si dokonce s myšlenkou, že by zkusili prosadit reorganizaci bitcoinové účetní knihy. Získali by tím své prostředky zpět, od nápadu ale nakonec ustoupili. Kroky připomínající záchranu krachujících bank je asi opravdu lepší nechat tradičnímu finančnímu světu.

Na Slovensku startuje mistrovství světa v ledním hokeji. Do regionu přichází nejen zajímavá sportovní událost, ale i dost příležitostí k jednorázovému výdělku. Například košický panelákový byt se dá přes Booking či Airbnb pronajmout i za tři tisíce korun za noc. Jinou věcí je, jestli Slovákům udělají kromě přivýdělků radost i jejich hokejisté.

V Česku se začalo stavět o čtyři pětiny více bytů než před rokem. Na cenách nemovitostí, hlavně těch pražských, to ale moc znát není. Vzhledem k nedostatku stavebního materiálu i lidské síly je ale vlastně možná úspěch i to, že se nějaké nové byty vůbec objeví.