Zápisník Jany Havligerové: Politikou cloumají emoce

Projednávání státního rozpočtu ve Sněmovně se zúčastnil i prezident Miloš Zeman.

Projednávání státního rozpočtu ve Sněmovně se zúčastnil i prezident Miloš Zeman. Zdroj: ČTK

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Zemanovci a jejich odpůrci
Oslavy státního svátku v podhradí
Oslavy státního svátku v podhradí
8
Fotogalerie

Lídr ČSSD Bohuslav Sobotka na širším zasedání vedení strany vyzval své oponenty, aby přestali s kritikou a vnitřními spory, které partaj oslabují. A doporučil, aby se všichni sociální demokraté zamysleli, kolik energie věnuje strana vzájemným soubojům.

Socialisté si rovněž mají spočítat, kolikrát v médiích kritizovali šéfa ANO Babiše a kolikrát svého vlastního předsedu. Čas i energii mají věnovat protivníkům sociální demokracie. Tak, a aby bylo jasno, od téhle chvíle se budou dělat čárky.


Miloš Zeman rád vzpomíná. Nejraději před širším plénem, třeba v Poslanecké sněmovně. Tam zavítal, aby podpořil státní rozpočet na příští rok. Ale vzpomínání, zdá se, bylo pro něj skoro důležitější: „Věta – Zdroje jsou – je jedna z nejhloupějších, která mohla být v ekonomické politice kdykoli a v jakékoli zemi vyslovena,“ pronesl Zeman.

Vzpomněl tak na expremiéra Vladimíra Špidlu. Kdysi si ho vybral jako svého nástupce, a kvůli vlastní prohře v prezidentské volbě ho zavrhl. Taková láska až za hrob.


Bojovník proti islámu Martin Konvička odešel z politické strany Alternativa pro Českou republiku.

Na Facebooku uvedl, že k projektu přestal mít důvěru. Není divu. Za stranu kandidoval v říjnových senátních volbách na Táborsku a neuspěl. Ta partaj vážně za nic nestojí.