Zápisník Pavla Otta: Bude líp

Svaz provozovatelů venkovní reklamy odlepuje primátora z poutače

Svaz provozovatelů venkovní reklamy odlepuje primátora z poutače Zdroj: Svaz provozovatelu venkovni reklamy

ANO stále tvrdí, že prověřuje všechny své kandidáty. Zdá se ale, že šéfové z Agrofertu občas někde udělají chybu. Třeba v Praze 8 se znovu uchází o post v zastupitelstvu Matěj Fichtner, loni zvolený do Poslanecké sněmovny. Obyvatelé městské části ještě nezapomněli, jak před volbami v roce 2010 demonstroval proti stavbě nové radnice. Když ho zlákala TOP 09 a stal se radním, zmoudřel.

Možná si uvědomil, že nemůže úřadovat v nějaké barabizně, a přidal se k zastáncům nové budovy. Jenže se ukázalo, že bývalý analytik vojenské tajné služby jezdí načerno služebním superbem za příbuznými do Litvínova. A nebylo to jen příležitostně.
Do knihy jízd zapisoval po Praze někdy i čtyři sta kilometrů denně. Fichtner si navíc zkomplikoval život neoprávněnou žádostí o proplacení pojistky za zničené zpětné zrcátko.

Zpočátku se hájil slovy, že jeho spolustraníci proti němu rozpoutali špinavý boj. Pak uznal, že bude lepší z partaje i postu radního odejít. Teď už je zase proti nové radnici, pravděpodobně se chce očistit. S babišovci mu to snad půjde líp. Tedy pokud mu budou přidávat na benzin.

Primátor Hudeček minulý týden v rozhovoru pro deník E15 skálopevně ujišťoval, že je třeba „aktivně se postavit straně vůdcovského typu založené na bývalých spolupracovnících komunistické StB“, čímž myslel ANO. Ovšem v pondělí se ukázalo, že zval jedničku kandidátky tohoto hnutí Adrianu Krnáčovou na schůzku s odůvodněním, že už se sešel se všemi lídry větších pražských stran. Hudečkovi by opravdu prospělo, kdyby víc myslel, než mluvil.