Zápisník Vladana Gallistla: Cesta do pekel

volební štáb Miloše Zeman v pražském Top Hotelu

volební štáb Miloše Zeman v pražském Top Hotelu Zdroj: Vackova Anna

volební štáb Miloše Zeman v pražském Top Hotelu
volební štáb Miloše Zeman v pražském Top Hotelu
3
Fotogalerie

Ďábelské volby. Pro někoho svým výsledkem,ale pro toho, kdo má sklon k numerologii, zejména volební účastí ve druhém kole prezidentských voleb, která dosáhla 66,6 procenta.

A tři šestky jsou právě znamením ďábla. Nezbývá než si přát, aby druhé volební období prezidenta Miloše Zemana bylo klidnější než první, které chvílemi skutečně připomínalo pekelnou jízdu. Zvláště když si prezident vyřizoval staré účty se „zrádci“ z řad ČSSD, kteří ho nevolili během prezidentské volby v roce 2003, po níž potupený Zeman utíkal z Hradu zadním vchodem.

Na plný plyn se letos rozjely fúze a akvizice, když jejich hodnota se od začátku roku vyšplhala podle údajů fi rmy Dealogic na 273 miliard dolarů. Je to nejvíce od roku 2000, kdy vrcholila technologická bublina. Tentokrát táhnou transakce očekávání spojená s daňovou reformou v USA. Až dříve nebo později narazí na zeď reality, přijde pro investory kruté procitnutí.

Už ani Pentagon není to, co býval. Kvůli boji amerického ministerstva obrany s obezitou může totiž dojít k bezpečnostnímu ohrožení. V boji s nadváhou totiž Pentagon rozdával vojákům bezdrátové fi tness náramky, které mohou ovšem posloužit k lokalizaci jejich nositelů včetně členů amerických komand. Dobrý úmysl úředníků tak může doslova lemovat cestu do pekel pěšáků na bojišti. Na kulku se totiž umírá rychleji než na obezitu.