Dušan Kütner: Klid po bouři nenastal

Miloš Zeman

Miloš Zeman Zdroj: ctk

Klid na sociálních sítích nenastal ani po toužebně očekávaném druhém kole prezidentské volby znamenajícím ani ne tak samotné zvolení prezidenta, ale konec únavné, ke konci značně agresivní předvolební kampaně. Odsouzení se tak mimo jiné dočkala i petice s podpisy více či méně známých lidí se vzkazem, že Miloš Zeman rozhodně není a nebude jejich prezidentem.

V očích některých kritiků to vypadá téměř jako nedemokratický pokus o svržení prezidenta, který ani ještě nesložil slib. Jeden by řekl, že právo na vyjádření nesouhlasu je stejně jako na vyjádření souhlasu jedno z těch základních. Zřejmě po volbách existuje jen právo na souhlas. Hurá.

Je to jen shoda okolností, ale před pár dny získala licenci k televiznímu satelitnímu vysílání nová tuzemská stanice nazvaná Horor Film. Tak jen doufejme, že na ní nebudou znovu vysílat záznamy televizních prezidentských debat či s volbami spojená internetová videa. To by byl skutečně… horor.

Do galerie průzkumů pro průzkum přibyl další. Podle údajů nejmenovaného serveru věnovaného nabídkám stravovacích zařízení má TV přijímač polovina restaurací a dalších gastronomických zařízení. Více se jich — považte — tradičně nachází v pivnicích a barech, kde jimi disponují až čtyři podniky z pěti, nejméně pak v kavárnách a vinárnách. Problém ale není ani tak v tom, že se někde nachází televize, potíž je v tom, že je mnohdy neustále zapnutá a vysílané hlouposti často odradí více než mlha z cigaretového kouře.

Prezident Peskovatel

Zemánie