Dušan Kütner: Spiknutí proti levici

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: CC BY-NC 2.0: Ian Britton via Flickr

V Praze 2 vypuklo nefalšované pravicové spiknutí. Radnice v čele s kapitalismu zaprodanou starostkou z ODS společně s dopravním podnikem rozhodla o přejmenování zastávky Odborů na Novoměstskou radnici.

Zastávka přitom existuje jen pár měsíců, takže je jasné, že byl rázně vyťat políček všem slušným a spravedlivým levicově smýšlejícím občanům a jejich boji s proradnými, krutými továrníky a fabrikanty odírajícími lid. „Jasně, odboráři jsou jen levicová pakáž a každý ví, že každý levičák je vlastně komunista. A protože my, pravice, máme kulturní hegemonii, tak vás vymažeme z povrchu zemského i z dějin,“ postěžoval si na Facebooku také zastupitel za městskou část Praha 2 Michal Uhl zvolený za Zelenou pro Prahu 2.

Teď aby se levicová část pražského národa obávala také o osud zastávek Kubánské náměstí, Solidarita a Urxova, pan zastupitel sám pak především o stanici Zelená. Nezbývá, než v rámci odplaty po případném vítězství levice v dalších komunálních volbách přejmenovat i Karlovo náměstí, Karlovy lázně a Na Knížecí, neboť příliš připomínají jiného pravicového zaprodance a navíc feudála z TOP 09.

A také na Kolbenovu musí dojít – vždyť to byl kapitalista! Až se epidemie přejmenovávání rozšíří i mimo tradiční dělení politické scény na pravici a levici, lze do budoucna nejspíš očekávat snahu euroskeptiků o přejmenování zastávky Bruselská.
A snahu bojovníků proti náboženským bludům o vymazání jmen Anděl, Kněžská luka a U kříže. Jen to Vítězné náměstí bude asi dobré provždy a pro každého.