Jana Havligerová: Čestný kabaret

Europoslanec Miloslav Ransdorf

Europoslanec Miloslav Ransdorf Zdroj: ctk

Pokud byste se stále ještě pídili po tom, co se vlastně odehrálo v curyšské bance při návštěvě komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa, už nemusíte. Dokonalejší vysvětlení než jeden z hlavních protagonistů celé události, exstarosta Ivanky u Nitry Peter Guzmický, vám beztak nikdo nepodá.

Zkrátka se tam „sešel “, aby hájili, jak jinak, práva českého občana. Ve kterém kabaretu se s tímhle číslem chtějí uchytit, exstarosta neuvedl. Možná ale už téměř legendární duo nesehnalo angažmá. Ono to vystoupení zas tolik smíchu nevyvolává. Natož aplaus.

Ministerstvo zemědělství o změně značení piva. Jedenácti- a dvanáctistupňová piva by poté mohla nést označení „plná piva“ a ležák by už byl pouze pivní styl. Piva nad třináct stupňů by se pak neoznačovala jako speciální, ale jako silná piva.

Nakonec proč ne. Česká dálniční síť se také letos ze 750 na zhruba 1200 kilometrů pouhým přejmenováním rychlostních silnic. Jen to trochu začíná připomínat Velkou říjnovou socialistickou revoluci. Ta se taky slavila (a někteří ji dosud slaví) 7. listopadu.

A na závěr čestná salva. Přesněji dvacet dělostřeleckých salv. Slovenské armádě se při nich podařilo sestřelit lampu veřejného osvětlení – a to střílela slepými náboji! Tak tomu se tedy říká trefa.

Čtěte další zápisníky redaktorů E15: