Jana Havligerová: Taky zíráte?

Miloš Zeman

Miloš Zeman

Prezidentu Zemanovi věří lidé nejvíce z politiků v ústavních funkcích, zjistil březnový průzkum CVVM. Zeman byl do průzkumu zařazen poprvé, na start to není špatný výsledek. Překvapivější je, že do top ten se vešli i premiér Petr Nečas a ministři Leoš Heger a Petr Bendl. Posbírali sice jen od 15 do 17 procent obliby, ale i tak je to vzhledem k všeobecné neoblibě koaliční vlády, alespoň tak kabinet vychází z jiných průzkumů, vlastně heroické umístění.

Ze sociálních demokratů, kteří mají, opět podle dalších výzkumů, našlápnuto do Strakovy akademie, se mezi nejlepších deset probojoval jen šéf Bohuslav Sobotka. V těch výzkumech aby se čert vyznal.

Pražská informační služba hodlá pořádat večerní prohlídky Staroměstské radnice. Budou devadesátiminutové, samozřejmě s výkladem. Nabídka je lákavá, jejím hitem má být i návštěva míst, kde pražský primátor přijímá návštěvníky. Podobná prohlídka budovy magistrátu na Mariánském náměstí se ale nechystá.

Podle ověřených zpráv by to nebylo vhodné zvlášť proto, že ve večerních hodinách by v potemnělých koutech budovy hrozila kolize návštěvníků s řadou kostlivců. Navíc by se obtížně hledal průvodce, který by byl schopen prohlídku zasvěceně komentovat.

Na Smíchově a na Florenci minulý čtvrtek vyrostly na stromech mrkve. To není vtip, čtvrtý duben je od roku 2003 Mezinárodní den mrkve. Fanoušci této zeleniny si tak v Česku, Francii, Švédsku i jinde připomínají blahodárné účinky červeného kořene.

Ale nedejte se zmást, pokud v tuzemsku občas nevěříte vlastním očím, mrkev to nespraví.